Danmark hjælper EU med at skyde på flygtninge

Flygtninge står igen ved de bulgarske og græske grænser og beder om asyl i EU-landene. Men EU erklærer at de, ”med alle midler” vil afvise alle som illegale grænseløbere. Det betyder at gummibåde bliver beskudt og kvinder og børn smides i havet, med Danmark som medskyldig.


I sidste uge stødte den tyrkiske besættelse af Syrien på modstand, og nogle tyrkiske soldater blev dræbt. Det blev brugt som anledning til at afbryde aftalen med EU, og åbne grænserne for flygtninge til at krydse fra Tyrkiet til resten af Europa.

Myndighederne i Grækenland har på en lille uge allerede stoppet 24.000 mennesker i deres desperate forsøg på at komme væk tyrkiske lejre og krigszonen i Syrien. Hundredvis af flygtninge sidder fast i et ingenmandsland, mens de bruges i det magtpolitiske spil.

Grækenland har i denne uge bedt EUs grænseværn, Frontex, om hurtig hjælp til at opretholde grænsen mod Tyrkiet i det Det Ægæiske hav, Danmark bidrager allerede med to patruljebåde til overvågningen af EUs ydre grænser. Bådene patruljerer i farvandet ved den græske ø Kos, og er dermed blevet en aktiv part i den humanitære krise.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) besøgte onsdag de danske styrker i det græske farvand. Her fortalte mandskabet, at de for nylig har trukket sig tilbage fra direkte indgriben, da de ikke havde hjemmel til udføre de græske ordrer om at sætte flygtninge tilbage i vandet. Nu agerer danskerne i stedet øjne og ører for den græske kystvagt, der så tager sig af det beskidte arbejde.

Tyrkiet har i årevis villigt spillet med på alle andre imperialisters angreb på Syrien, og det seneste år har landet spilet en hovedrolle i at holde krigen kørende. I baggrunden har Nato og EU-landene understøttet og finansieret Tyrkiets åbenlyse brud på international lov og humanitære principper. Men er altså heller ikke selv blege for at overtræde internationale konventioner om beskyttelse af flygtninge og krigsfanger.

I Danmark har skiftende regeringer, dels deltaget militært i angreb på Irak og Syrien og Afghanistan, dels finansieret diverse militser og kaldt det udviklingsbistand, dels sendt danske ungdomsforbrydere direkte fra fængslerne til et job som lejesoldater for forskellige islamistiske fascistorganisationer i regionen. Den fromme danske statsmagt er direkte medskyldig i at regionen de seneste mange mange år er gået fra asken til ilden. Det er håbløst løgnagtigt at påstå andet.

I 2013 fortalte de udsendte soldater Høgni og Brian til KPnet TV, hvordan det var næsten uvirkeligt at se hvordan den danske regering og udenrigsminister Villy Søvndal fra Socialistisk Folkeparti, omfavnede de terrorister der siden 2011 havde kæmpet mod regeringen i Syrien. Da det var selv samme strømninger som de selv og andre danske soldater var gået i krig med i Afghanistan, mange med livets som indsats.

I 2014 blev de fleste såkaldte oprørsgrupper samlet under en fælles hat der kaldte sig Islamisk Stat, og de lov til at besætte store dele af Syrien og Irak. Bl.a. faciliteret af Tyrkiet, der villigt agerede våbenbro, rekrutteringskontor, og aftager af olie og stjålne antikviteter. Det gav anledning til næste fase i krigen mod Syrien, hvor USA og andre lande startede en luftkrig mod IS, i både Irak og Syrien. På jorden agerede kurdiske militser fodfolk, og sejrede til sidst. Men kun for at møde en ny modstander i Tyrkiet, der det seneste år har invaderet Syrien, i takt med at USA trak deres luftstøtte tilbage.

Den syriske borgerkrig var fra begyndelsen en stedfortræderkrig, en krig hvor alle i regionen, og USA og EU-landene, sendte penge og våben, og trænede alle der lovede at de ville slås mod Assad-styret. Det var en uhyrlig krig, der har udløst en gigantisk flygtningestrøm, ikke kun syrere, men alle de der tidligere var flygtet til Syrien måtte nu flygte igen. Flygtningen fra Israels mange krige mod Palæstina og Libanon, flygtningen fra USA og villige landes bombning og besættelse af Irak. En krig som kun er optakten til den næste krig om magten i Mellemøsten, en ny krig mod Iran og Rusland og hvem der ellers står i vejen for EU og Natos imperialistiske dagsorden.

Svaret på de mange års katastrofale krige er i virkeligheden ganske enkelt: Imperialistmagterne skal trække deres tropper og våben og terrorfinanciering ud af regionen. De skal betale krigsskadeserstatning til alle lande de har smadret, og de skal naturligvis hjælpe flygtninge med at få husly og sikkerhed og mulighed til at genopbygge deres lande.

Som det ses, så fejler den danske regering på alle disse punkter. Den nægter at hjælpe med at give flygtninge sikkerhed og husly. Den fortsætter med at donere selektiv humanitær hjælp til parter i borgerkrigen mod Syriens regering. Karakteren af de ulovlige krige anerkendes ikke, det påstås at de bomber der er smidt er en hjælp, så der skal ikke betales erstatning. Og ikke mindst så deltager Danmark stadig i besættelsen af Irak og Afghanistan, gennem våbenstøtte og NATOs træningsmissioner.

INFO:

Regeringen tilbyder yderligere bidrag til at beskytte EU’s grænser
Forsvarsministeriet 4. marts 2020

I 2020 bidrager myndigheder inden for Forsvarsministeriets ressort med følgende kapaciteter til EU Frontex Joint Operations:

Et køretøj med termisk udstyr fra Kystredningstjenesten i ca. 180 dage indsat til støtte for Joint Operation Poseidon i Grækenland på den græske ø Kos.

Et fælles patruljebådsbidrag mellem Forsvaret og Rigspolitiet i hele 2020 indsat til støtte for Joint Operation Poseidon i Grækenland på Kos.

Et Challenger-overvågningsfly i ca. 30 dage i februar 2020 indsat til støtte for Joint Operation Poseidon i Grækenland på Kreta.

Forventeligt et Defender-fly fra Hjemmeværnet i en eller to måneder.

Personelbidrag med ca. 6.000 indsættelsesdag (ca. 25 årsværk), der primært består af personel, der optager fingeraftryk på ankomne flygtninge og migranter i hhv. Spanien, Italien og Grækenland. Som en del af personelbidraget udsender Forsvaret også ca. 5 tolke og en presseofficer.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne