Træk den tyrkiske hær og alle fremmede tropper ud af Syrien – Fred, ikke krig!

Af Tyrkiets Arbejderparti, EMEP

 33 tyrkiske soldaters død i nylige angreb i Idlib har endnu engang demonstreret de høje omkostninger ved den tyrkiske regerings udenrigspolitik, en politik med intervention i Syrien og samarbejde med jihadisterne.

Efter den syriske hærs operation i Idlib mod jihadisterne har den tyrkiske regering ignoreret opfordringerne om tilbagetrækning af soldaterne, på trods af den kendsgerning at Tyrkiets observationsposter var under beskydning, og således banede vejen for dette bitre resultat.

På samme tid bruger politikerne de døde til at ophidse til krig og giver med deres snak om at tilintetgøre Syrien næring til krigen. De fokuserer alene på deres egen fremtid, mens de åbner Tyrkiet for endnu større trusler.

At bruge tyrkiske soldater som skjold for jihadistiske bander i Idlib, der stort set er kontrolleret af Hayat Tahir al-Sham, der betragtes som en terrororganisation af mange lande, herunder Tyrkiet, har intet at gøre med vort lands og folks interesser.

Alligevel insisterer Erdogan-regeringen på denne fejlagtige politik, som har betydet at landet har måtte betale en høj pris igennem de seneste 9 år. En politik baseret på intervention i Syrien og brugen af jihadistiske bander som instrument for ekspansionistiske ambitioner.

Hvis det var et spørgsmål om den nationale sikkerhed, som det påberåbes, så ville det rigtige være tilbagetrækning af de tyrkiske soldater og at tage skridt til at løse problemerne med Syrien med fredelige midler, fremfor at lade soldaterne bekrige den syriske hær.

Regeringens bestræbelser på at forhandle med USA om Idlib og dens opfordring til NATO om at gå i aktion vil kun betyde, at Tyrkiet trækkes ind i en udvidet krig og åbner landet op for imperialistiske interventioner.

Dette bekræftes af den kendsgerning, at USA-imperialismen var hurtig til at bruge Idlib-angrebet som anledning til at sætte Tyrkiet op imod Rusland og opfordre Erdogan-regeringen til at samarbejde med USA.

Løsningen er ikke en opfordring til NATO om at gå i aktion eller dreje landet ind i en inter-imperialistisk kamp imellem USA og Rusland for nyopdeling af Mellemøsten.

Arbejderpartiet opfordrer regeringen og dens støtter til at standse krigsophidsningen og straks trække soldaterne, der er under beskydning i Idlib tilbage. Interventionen i Syrien og samarbejdet med de jihadistiske militser må ophøre, da denne politik har haft så store omkostninger og bragt landet helt tæt på en krigssituation.

Vejen til fred i Syrien og i regionen afhænger af om der bliver sat en stopper for imperialistiske interventioner og af tilbagetrækning af alle militære styrker. Således har alle arbejder, freds- og demokratikræfter i Tyrkiet og Mellemøsten til opgave at øge kampen for fred i en situation af krigsophidselse. Derfor vil vores parti til stadighed være en del af kampen for demokrati i vores land og for fred i regionen.

Oversat fra
For the withdrawal of Turkish army and all foreign powers in Syria –Peace, not war!
Emek Partisi 29. februar 2020


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne