Overenskomst nyt fra transportområdet – Oktober Radio

Udsendelsen 22. februar 2020

Lørdag morgen kom der et overenskomstforlig, for 3F transport og logistik. Det er meget tæt op af den ramme der allerede lå på industriens område, så der er altså tale om yderst beskedne lønstigninger. Forhandlerne angiver selv at det er på omkring 3 procent, og svarende til 2200,- kr. over tre år. Men det er altså indeholdt i en stigning i diverse puljer der skal fordeles lokalt, og flere penge på ”fritvalgskontoen”.

Resultatet giver et fingerpeg om at der ikke er nogle af de andre faggrupper der udfordrer resultatet på industriens område: De enkelte faggrupper der endnu mangler at lande et forlig, og har forestillet sig at de kan få løst den sociale dumpning ved at hæve mindstelønningerne, eller få reelle indrømmelser med generel nedsættelse af arbejdstiden, frem mod en 6 timers arbejdsdag, er blevet totalt kørt over. Sammen med de tidligere indgåede forlig peger de på behovet for en fælles kamp der vender tommelfingrene nedad og for at sprænge rammerne.

Læs også kpnet.dk:
Fælles kamp og organisering nedefra giver resultater!

En højreradikal myrder 9 personer i Hanau, Tyskland
Endnu engang er Tyskland ramt af et terrorangreb, denne gang var målet en vandpibebar i et indvandrerkvarter i Hanau, og de dræbte er unge mennesker med tysk, tyrkisk, bulgarsk, bosnisk og rumænsk baggrund. Det er ikke mere end et halvt års tid siden at en tysk politiker blev myrdet, og i oktober 2019 blev der udført et angreb på synagogen i Halle.

Omfanget af politisk motiveret kriminalitet er vokset til 20.000 tilfælde om året i Tyskland. Og omfatter alle former fra mord og mordbrande, til trusler, vold og hærværk, rettet mod religiøse minoriteter, fagforeninger, venstreorienterede, demokratisk valgte politikere, og etniske mindretal.

Udbredt fattigdom som følge af dårlige lønninger, og Hartz-nedskæringerne er blandt de sociale årsager til hadforbrydelser og reaktionære miljøer er i fremgang. De understøttes af borgerskabet som en bevidst strategi vendt mod sammenhold og organiseret protest. Del og hersk er svaret på at eliten kan vedblive med at rage værdierne til sig, mens højreekstremister spreder angst og død.

Læs mere på hjemmesiden: arbeit-zukunft

Fransk kæmpe hangarskib kommer på besøg Danmark
Den franske flådes stolthed, det 260 meter lange atomdrevne hangarskib Charles de Gaulle er på vej til Danmark. Besøget er planlagt til at ankomme i Århus 29. marts, i forbindelse med en flådeøvelse, hvor Danmark beredvilligt stiller et fuldt udrustet krigsskib i fransk tjeneste, for at vise god vilje overfor EU og fransk imperialismes interesser i Afrika.

Det franske skib har 2000 mand ombord, og nok ildkraft til at bombe et mindre afrikansk land tilbage til stenalderen, som det blev klart under krigen mod Libyen. Ministre og borgmestre vil stå i kø for at tage imod de imperiale franske styrker.

Læs mere om besøget i Danmark her:
Atomdrevet hangarskib kommer til Aarhus

Læs mere om den franske flådes deltagelse i krigen mod Libyen her

 

HØR UDSENDELSEN HER

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater