Ildevarslende rumlen

Leder i det antifascistiske tidskrift Håndslag nr. 1/2020

Aldrig mere fascisme – Aldrig mere krig
Fra en international manifestation i Köln 1978 mod fascisme og krig

I Thüringen – lige midt i Tyskland – var der valg i slutningen af oktober sidste år. Resultatet var snært med to næsten lige blokke, og tiden gik uden at der kunne udpeges en regeringsleder. Men så, efter knapt tre måneder kunne lederen af det liberale FDP (Frie demokrater) meddele, at han nu havde et flertal bag sig og erklærede sig som ny ministerpræsident i delstaten. Men det kom dog kun til at vare 24 timer, så måtte han trække sig tilbage. Hans flertal byggede nemlig på Alternative für Deutschland – AfD’s mandater, og det var for stærk kost.

Som én skrev om AfD og deres ‘Tyskland for tyskere’: »Hvis man hører talen på det rigtige lydniveau og lukker øjnene, så føler man sig tilbage i Det Tredje Riges tid«.
Og ikke så underligt, for netop i Thüringen kunne NSDAP – nazisterne næsten på dato for 90 år siden danne regering med de højkonservative – netop for at forhindre en venstreorienteret regering. Parallellerne var simpelthen for stærke.
Det var i Thüringen at nazisterne fik afprøvet deres metoder første gang – og altså før Hitler kom til magten. Udrensning af de socialdemokratiske embedsfolk, fyring af kommunistiske lærere. Oprettelse af et centralt statspoliti med loyale nazister. Udstedelse af dekretet »Wider die Negerkultur für deutsches Volkstum« – Mod negerkultur og for tysk folkekunst.

Ikke så underligt at mange følte en ildevarslende rumlen fra Thüringen. Det gjaldt dog ikke et bestyrelsesmedlem af Dansk Folkeparti (DF) i Sønderborg. Han raser i et læserbrev i Der Nordschleswiger over Merkel og over at AfD ikke kom i regering og postulerer at vælgeren i Thüringen må føle sig tilsidesat.
Det er ikke overraskende. Det er jo den denne samme ildevarslende rumlen, der får lov at udgå fra Christiansborg.

Da Paludans Stram Kurs ikke kunne finde et sikkert sted at holde ‘Rigskongres’ kom Søren Espersen (DF) og Folketingets formand Henrik Dam Kristensen (S) til hjælp og i ytringsfrihedens navn inviterede Paludan og hans Rigskongres i sikkerhed indenfor murene.
I januar i år holdt den højreekstreme organisering, der kalder sig Trykkefrihedsselskabet en særlig prisuddeling på Christiansborg med DFs hjælp! Her skulle fascismen i skikkelse af Tommy Robinson hædres. Tommy Robinson er en kendt skikkelse i de højreekstremistiske kredse og bl.a. grundlægger af English Defense Leaque.
Og nu føler Trykkefrihedsselskabet sig igen kaldet til fra Christiansborg at promovere fascismen, denne gang ved et arrangement den 27. februar med den fascistiske gruppe Generation Identitær.

Arrangementerne er hver gang blevet mødt med protest. Også denne gang vil antifascister demonstrere under parolen: Stop normaliseringen af den yderste højrefløj og fascismen.  Se også her: Generation Identitær ud af København

Det kan undre at de etablerede folketingspartier slet ikke reagerer herpå med andet end nærmest larmende tavshed. Historieløshed og manglende forståelse for fascismens karakter præger tydeligvis det høje Ting.
Overalt i verden ser vi disse tendenser til truende sorte skyer i horisonten. Det virker som om den herskende ny-liberalistiske politik ligesom huser – giver rum og plads til at de fas­cistiske og højreekstremistiske kræfter. kan boltre sig.

Her omkring årsdagen for Den Røde Hærs befrielse af den nazistiske dødslejr Auschwitz- hvor erklærede nazister atter markerede sig med deres svinske overmalinger af gravsten med hagekors mange steder i Norden og Europa – omkring denne dag lancerer ’børnenes statsminister’ Mette Frederiksen en særlig definition på antisemitisme, der reelt sidestiller antisemitisme og antizionisme.

Antisemitisme er fjendtlighed, fordomme overfor jøder generelt. Antizionisme er afstandtagen fra zionismen, som er af den opfattelse, at jøder har ret til Palæstina, og som derfor er i deres gode ret til at smide alle ikke-jøder ud af området. Men det skal åbenbart kriminaliseres at ytre sig negativt om den zionistiske stat Israel og dens faktiske apartheidpolitik! – I ytringsfrihedens navn?

Med den ildevarslende rumlen i horisonten bør fejringen af 75-året for befrielsen i maj i år gennemsyres af budskabet:

Aldrig mere nazisme 
Stop normaliseringen af den yderste højrefløj og fascismen!

 

Læs mere på det antifascistiske tidskrift Håndslags hjemmeside


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne