Vi vil have løn, meget mer i løn…. demonstration ved Tivoli Food Hall

Som tak til de mange faglige aktivister fra det private område, der bakkede op om de offentliges overenskomstkrav i 2018 blev der fredag givet tilbage ved en demonstration ved Tivolihallerne i København. Her demonstrerede offentlige ansatte skulder ved skulder med deres privatansatte kolleger. Dette for at bakke op om OK20 kravene om forbedringer der kan mærkes. Hele arrangementet løb af stablen over for Tivoli Food Hall i Bernstorfsgade i København. Netop i Tivoli Food Hall har mange af stadepladserne endnu ikke indgået overenskomst. Så også en klar støtte til ordentlige løn og arbejdsforhold der.

Omkring 200 mennesker var mødt frem for at bakke op om kravet om en overenskomst for de hovedsagligt unge mennesker, der arbejder der. Bag ejerskabet for stadepladserne er rige konsortier, hvor de ansatte bliver budt daglejerlignende forhold. I lang tid er det forsøgt at få tegnet overenskomst. Det er endnu ikke lykkedes, og næste skridt fra 3F er at iværksætte konflikt og stoppe varelevering til staderne

Den stigende solidaritet mellem det offentlige og private arbejdsmarked blev af flere af talerne beskrevet som en positiv retning for fremtidige kampe.

Overenskomst situationen blev kun sporadisk berørt. Nærmest afventende, nu da byggeriets forhandlinger er i gang. Tom fra musiker forbundet var nok den der udtrykte det klarest i en sang hvor omkvædet lød: Vi vil have løn, meget mer i løn….


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater