OK20 aktionsdag i Horsens: Vi vil aldrig igen lade os køre over af Industriens overenskomst

Opbakning til Industriens forlig for OK 20 var det svært at finde på dagens demonstration i Horsens. Tværtimod lød vurderingerne, at forliget på ingen måde sikrer den nødvendige stigning i lønnen eller de lavest lønnede efter en lang række af dårlige overenskomster. OK17 er ikke glemt.

Man afventer de videre forhandlinger på de andre områder, men ser med skepsis på berettigelsen af at Industrien har tiltaget sig retten til at sætte rammerne for alle andre. Og bliver de rammer ikke sprængt tyder alt på et thumbs down.

Satsningen på den opreklamrede fritvalgsordning fik også hårde ord med på vejen.

– De lavtlønnede får intet ved denne overenskomst, og når det kommer til fritvalgsordningen er der rigtig mange penge der aldrig bliver udbetalt. Bliver man fyret bliver pengene ofte i virksomheden, de udenlandske arbejdere kender ikke ordningen og en stor del af pengene bliver i virksomheden. Vi vil hellere have højere løn, lød det.

Maler og tillidsrepræsentant Renée Hede siger til KPnet:

– Hvis vi ser på det forlig Industrien er nået frem til, så er det et rimelig fesent resultat. Jeg håber vores forhandlere bygger på den opbakning vi har givet dem og kommer frem til noget der er bedre. De skal virkelig slæbe de danske malermestre til korset!
Mit motto er: Vores arbejde er meget mere værd. De lavtlønnede skal hæves mærkbart. Alle skal have en retfærdig løn – alle skal hæves!Og hvis ikke det sker, kunne jeg godt hælde til et nej.

Steffen Nyland Jensen, murer var taler, og beskrev situationen på denne måde:

Vi ser hvordan vi på tværs af brancher bakker hinanden op og hvordan nye fællesskaber opstår.
Vi hører latteren, når Metal Ungdoms formand går på facebook og forklarer hvordan fritvalgsordningen giver en halv månedsløn.

Arbejdsgiverne giver sig ikke uden faglig kamp, et livsfarligt arbejdsmiljø og løndumping som vi så det ved Dansk Boligbyg kan aldrig accepteres.

Det skal være slut med at udnytte de udenlandske kolleger. Slut med at udnytte de lave mindstesatser. Vi har alle ret til et anstændigt arbejdsliv.

Vi husker OK17 og hvordan industriens overenskomst blev trukket ned over vores hoved. Det skal aldrig ske igen!

Se også Malerforbundets billeder fra demonstrationen i Horsens


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater