Frikend Bitten – Stop tortur på kronisk syge! Reportage fra støttedemonstrationen 29. januar

D. 28. januar startede det første retsmøde i sagen, hvor Whistleblower, Bitten Vivi Jensen, er sigtet for ulovligt at have taget 90 sager med hjem fra sin daværende arbejdsplads i Frederiksberg kommune. Og onsdag eftermiddag stod Jobcentrets Ofre, Næstehjælperne m.fl. bag en stor og flot støttedemonstration ved rådhuset på Frederiksberg.
“De kan ikke slå os ihjel” – selvom de prøver!

Reportage af Poul Andersen

At tage sagerne med hjem havde været nødvendigt for at kunne dokumentere og offentliggøre den umenneskelige, systematiske og lovstridige misbehandling af syge og  svage kontanthjælpsmodtagere der blev udført i  kommunen. Onsdag eftermiddag havde de sociale bevægelser – Jobcentrets ofre, Næstehjælperne m.fl. arrangeret en stor og flot støtte demonstration ved rådhuset på Frederiksberg.

Flere hundrede kontanthjælpsmodtagere, pårørende, gamle og unge samt andre der ønskede at udtrykke deres støtte til Bitten var mødt op med skilte og bannere med slogans: Frikend Bitten! – Bitten giver håb! – Stop tortur på kronisk syge!

Slag i slag tog en flot sammensat række af talere ordet:

Jeanette og Frida Straus – mor og datter, hvis liv blev ødelagt af Frederiksberg kommune

Esben Søvang Maaløe- Bittens samarbejdspartner

Rene Sand – Socialrådgiver i Sand og modtager af Socialrådgiverforeningens pris for sit store arbejde for hjemløse

Sara Mujinovic, socialrådgiver og medstifter af Næsthjælpernes frivillige bisidderkorps

Albert Hytteballe- poet og samfundsrevser

Jan Hoby- Næstformand LFS

Jonas Eika- forfatter og modtager af Nordisk råds litteraturpris

Se videoen “I kan ikke slå os ihjel”

Alle gav, på hver deres måde, et billede af den systematiske forvaltningsmetode der bliver håndhævet, ikke alene i Frederiksberg kommune, men også på tværs af kommunerne. Og uddelte desuden skarpe karatehug til den daværende og nuværende regering, hvis reformer bør rulles tilbage.

På baggrund af kynisk kassetænkning bliver kontanthjælpsmodtagere sendt i endeløse ressourceforløb, som fastholder syge mennesker i en kafkask labyrint uden udgang. Dette har længe været forsøgt skjult for offentligheden. At dette er blevet afsløret, er i høj grad Bittens fortjeneste. Hun har  kæmpet og investeret sig selv og sin frihed, for at synliggøre denne mishandling. Forsamlingen hujede og klappede af talerne.

Ind imellem var der fællessang akkompagneret af Esben Just på klaver og Sara da Silvas smukke kraftige sangstemme. Gamle John Mogensen travere som “Nina kære Nina” og “Der er noget galt i Danmark” fik med ny aktuel tekst også nyt liv. Der blev skrålet med af fuld hals. Da Bitten så indtog blokvognsscenen ville jublen ingen ende tage. I en underdrejet spontan tale takkede hun for al den støtte og opbakning hun havde fået. Intet spor af selvfedme der.
Respekt for det.

Afslutningsvis var der fællessang igen. Denne gang var det Sebastians “De kan ikke slå os ihjel” der blev fremført, stadig til akkompagnement af Esben Just og Sara da Silva, men nu stødte Al Agami til og tilførte et par aktuelle vers i rap stil. Et gåsehuds fremkaldende øjeblik. Nej, de kan ikke slå os ihjel – selvom de prøver. Kampen og protesterne vil fortsætte. Og Bitten skal frikendes.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne