Oktober Radio: Skolereformen er en katastrofe

UDSENDELSEN D. 25. JANUAR 2020

I denne uges podcast fra Oktober Radio, kommer vi først ind på at Danfoss igen flytter arbejdspladser ud af landet. 335 stillinger nedlægges hos Danfoss i Kolding frem mod 2022, heraf er de 220 ufaglærte industriarbejdere, der må se deres arbejde forsvinde til Polen. De store virksomheder i Danmark påstår altid at de vil landet det bedste, men det de mener er, at aktionærer og topledelsen skal forgyldes. Den nuværende direktør for Danfoss har en årsløn på 45 mio. kr.. Det er en illusion at industrien vil bevare danske arbejdspladser.

I sidste uge kom Socialministeriet Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd, med en vurdering af skolereformen bedømt på årerne frem til 2018. Som forventet er der stort set ingen forbedringer i børnenes karakterer i dansk og matematik. Til gengæld er der voksende problemer med børn der mistrives.
De børn der ikke har støtte hjemmefra, eller på anden måde har svært ved nogle fag i skolen er ikke blevet bedre. Hverken i dansk eller matematik har der været nogen udvikling i resultaterne for elever, med sociale problemer i familien. Et løft af de svageste elevere var ellers en af de centrale argumenter for at gennemtrumfe reformen.

Helle Thorning regeringens skolereform blev fremlagt i december 2012, og udløste i foråret 2013 massive protester fra lærerne der fik ændret deres arbejdstid med meget mindre forberedelse. Forhandlingerne endte med at regeringen lockoutede samtlige folkeskolelærere i landet, og gennemførte den ny arbejdstid som lov. I dag 7 år senere er der endnu ikke forhandlet en arbejdstidsaftale på plads.

Alle har vidst at reformen aldrig ville hjælpe på undervisningen, eller på læringsmiljøet, eller på noget som helst som den daværende regering påstod. Det kræver veluddannede, og velforberedte lærere og lavere elevtal i klasserne. Tilbage står spørgsmålet hvorfor det kapitalistiske samfund er så ligeglade med børnene, men sådan er det når det er markedet og kamp for maksimal profit som er omdrejningspunktet i en reform hvor børn og lærere reduceres til en spareøvelse. Og den nye regering har da heller ikke tænkt sig at røre ved hverken reform eller lærernes manglende arbejdstidsaftale.

Link:
OVERBLIK Her er dommen over folkeskolereformen | Indland …

Bagmandspolitiet drukner i tip om hvidvask
Bankerne har tilsyneladende skiftet strategi i spørgsmålet om hvidvask, nu bliver alle små og store tvivlsspørgsmål om ukendte pengetransaktioner pludselig anmeldt. Det har resulteret i mere end 50.000 indberetninger til bagmandspolitiets hvidvasksekretariat i 2019. Et astronomisk antal som politiet slet ikke er bemandet til at se på.
Rigsrevisionen i folketinget vil heller ikke have aben, så de har givet bagmandspolitiet en løftet pegefinger, for mangelfuld håndtering af sagerne. Men også alle andre ministerier og myndigheder i Danmark har svigtet i indsatsen mod økonomisk kriminalitet. Eneste nye i sagen er at bankerne har fundet en måde at slippe af krogen.

Find rapporten her:
www.rigsrevisionen.dk

Til sidste i udsendelse omtale vi en ny biografi om forfatteren Erling Kristensen, der i 1930erne skrev om arbejdsforholdene for landarbejdere i Danmark. Forfatteren kom fra Vrå i Nordjylland og efter hans første bøger, og hans bøger blev ikke vel modtaget, og han blev anklaget for at være bondehader. Biografien beskriver også nogle af den tids sammenslutninger reaktionærere strømninger i landbruget, f.eks. Landbrugernes Sammenslutning der var klart inspireret af fascistisk ideologi.

Erling Kristensen: Nærbillede af et digterliv

UDSENDELSEN D. 18. JANUAR 2020

 

Læs også

Link: Arbejdsgiverne trækker kortet: Vi nedlægger arbejdspladser

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater