Frikend Bitten – demonstration for whistleblower Bitten Vivi Jensen

Mange mærkater kan sættes på Bitten Vivi Jensen. Aktivist, whistleblower, bisidder og dedikeret forkæmper for syge og svage kontanthjælpsmodtagere, er nogle af de kendetegn der sagtens kan indgå i en beskrivelse af hende. Derimod er Frederiksberg kommunes forsøg på at få hende dømt og stemplet som kriminel forbryder helt ude i skoven. Hvis nogen skal have den titel bør det være kommunen. Og de kan dele den tvivlsomme ære med andre kommuner samt den pensionsreform, som den daværende beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) fik gennemført i 2012.
Bitten Vivi Jensen stilles for retten d. 29. januar, kriminaliseret pga hendes solidariske indsats – der afholdes demonstration kl. 15

Af Poul Andersen

Bitten var tidligere ansat i Frederiksberg kommune og var medlem af kommunens rehabiliterings team. Her fik hun et indgående indblik i hvordan kommunen sendte syge borgere i helt meningsløse ressourceforløb, der forværrede deres helbred. Hvor de retteligt burde have fået førtidspension.

Dette blev gjort for at spare penge. Hun rejste en kraftig kritik af forvaltningsmetoden og tog på et tidspunkt et par poser med sagsakter med hjem. Hun forudså desuden, ganske rigtigt, at der var en fyreseddel på vej fra arbejdspladsen til hende. I 2017, i en artikel i information, kritiserede hun i kraftige vendinger, den måde hvorpå kommunen behandlede borgere, der søgte førtidspension.

Hvad artiklen ikke nævnte, var, at Bitten til brug for interviewet havde et materiale bestående af akter fra en række borgeres pensionssager, som hun havde hjembragt fra sit arbejde. Frederiksberg Kommune afviste hendes kritik og meldte hende til politiet. Under en politi ransagning på hendes bopæl udleverede hun de to bæreposer med sagsakter, som blev beslaglagt. Med en utrolig ihærdighed har hun siden, som frivillig bisidder, hjulpet syge borgere i både Frederiksberg og Københavns Kommune til en førtidspension. Samtidig har hun deltaget i demonstrationer foran jobcentre og skrevet kritiske opslag på Facebook om syge mennesker, som bliver nægtet en førtidspension.

Bitten skal så for retten på Frederiksberg onsdag d. 29. Januar kl. 9., anklaget for uberettiget videregivelse af fortrolige oplysninger og for at have misbrugt sin stilling ved at tage fortrolige oplysninger med hjem til sin private bopæl. Straframmen går op til 4 års fængsel.

Et anstændigt menneske med social samvittighed har brugt civil ulydighed, for at afdække, hvordan syge mennesker systematisk bliver sendt i ulovmedholdig invaliderende arbejdsprøvning og generelt presset til det yderste af jobcentrene. Hun skal ikke straffes. Når uret bliver til ret- bliver modstand en pligt. Bitten fortjener al mulig solidarisk støtte og opbakning og det vil hun få.

STØTTEDEMONSTRATION
Frikend Bitten – retssikkerhed nu!

Onsdag d. 29. Januar kl. 15. Bag Frederiksberg Rådhus og morgenaktion:

Vi starter året med et brag af en demonstration til støtte for Bitten Vivi Jensen. Frederiksberg Kommune har på utallige måder forsøgt at knække hende og står også bag, at Bitten nu er sigtet og skal i retten.
Vi vil ikke finde os i, at en kommune på denne måde fører hetz mod et menneske, som utrætteligt har kæmpet for syge og svage borgere!
Frederiksberg Kommune må forstå, at de ikke længere kan skjule deres møgbeskidte vasketøj, at de må se at komme i gang med at rydde op i egen rodebutik i stedet for at drive klapjagt på Bitten.
Kom og vis dem, at vi er mange, der har fået nok! Og at vi står bag Bitten!

Talere:

1. Jeanette og Frida Strauss – mor og datter, hvis liv blev ødelagt af Frederiksberg Kommune
2. Jan Hoby – næstformand i LFS
3. Esben Søvang Maaløe – Bittens samarbejdspartner
4. René Sand – socialrådgiver i SAND og modtager af Socialrådgiverforeningens pris for sit store arbejde for hjemløse
5. Sara Mujinovic – socialrådgiver og medstifter af Næstehjælpernes Frivillige Bisidderkorps
6. Albert Hytteballe – poet og samfundsrevser
7. Jonas Eika – forfatter og modtager af Nordisk Råds Litteraturpris 2019

Musik:
Esben Just, bluespianist og sanger
Sarah da Silva,blues, jazz og soul-sanger
Al Agami, rapper og Grammy-vinder

Retssagen starter kl. 9.30.
Den er åben for tilhørere.
Der er begrænset antal pladser.
Vi tror omkring max 30 pladser.
Alle er meget velkomne ❤

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater