FredsVagten ved Christiansborg: 6666 dage i protest mod dansk krigspolitik

Fredsvagten ved Christiansborg har nu stået på Slotspladsen i over 18 år – helt nøjagtigt hver evig eneste dag – 6666 dage i træk – for, som de skriver, at minde politikere og medborgere om at der er brug for en aktiv fredspolitik. En politik, der håndterer de internationale konflikter med omtanke, indsigt og dialog.

Dag 6666 i protest mod den førte danske krigspolitik – den der i ”ekspertsprog” kaldes en aktivistisk udenrigspolitik – blev derfor markeret ekstraordinært med fredsoptog gennem Købmagergade til Nørre Allé hvor dagen afsluttedes med musik, taler, diskussion og samvær.

Nyd optoget ved at klikke på denne lille video fra Tid til Fred

Fredsforskeren Jan Øberg var på talerstolen og fremhævede at mainstreampressen generelt og skandaløst gengiver et forvrænget billede af verden og situationen på det udenrigspolitiske område.

Øberg henviste bl.a. til DRs interviewede statsminister Mette Frederiksen og bad om hendes kommentar til likvideringen af den iranske Soleimani på irakisk grund. Hvortil hun svarede, at ”vi fordømmer Irans svar mod den amerikanske base i Irak!!! – og ”Jeg har ikke noget behov for at udtale mig om amerikanske aktiviteter”.

Sådan – dansk udenrigspolitik i dag – man kan og vil ikke kommentere på en klokkeklar overtrædelse af folkeretten. Man følger tydeligvis amerikanerne i tykt og tyndt.

Og medierne? DR? Her er der ingen undersøgende og konfronterende journalistik.

Så skal man undgå at blive snydt – at få det nøje udmålte og amerikansk styrede verdensbillede, så kan man i dag ikke nøjes med mainstreampressen, man må søge til de alternative medier, var konklusionen.

FredsVagten dag 6666. Tv. fredsforskeren Jan Øberg. Th. nederst Fri Galaxe

Hør Jan Øbergs tale her


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne