Mindeord: Ib Roslund blev 52 – han bisættes i dag

Ib Roslund var noget så sjældent som en vidende journalist. Han mestrede de fleste områder af sit fag, og var en uvurderlig kapacitet for EU-modstanden. Han var hjælpsom, politisk skarp og solidarisk med de svageste grupper i samfundet.

Af Franz Krejbjerg, APK og aktiv i Folkebevægelsen mod EU

Det er utrolig trist allerede at skulle sige farvel til Ib Roslund.
Han blev uddannet journalist efter en årrække med politisk engagement i og omkring DKP-ml i 80erne, og alle steder var han vellidt som en hjælpsom og dygtig kammerat, med et glimt i øjet.

Han var selv aktiv mod EU siden folkeafstemningen om EU’s indre marked i 1986, og støttede et nej til mere EU i alle efterfølgende folkeafstemninger. Det var derfor helt perfekt at han i 2003 blev ansat i Folkebevægelsen mod EU som pressemedarbejder.

Her var han god til at sætte fokus på afslørende historier om EU, og gøre den del af medlemsavisen Folk i Bevægelse interessant ud over bevægelsen selv. Hans gode kontakter til dagspressen var med til at sikre at afsløringer om EU, og politiske udtalelser fra folkebevægelsen blev bragt og citeret.

Det er ikke nogen hemmelighed at der under valgkampen 2014 opstod der en splid mellem Enhedslistens kæmpe sekretariat på Christiansborg og Ib Roslunds lille enmands hær. Det var to helt forskellige verdener der kolliderede. Ib Roslund kom fra den folkelige EU-modstand, mens Enhedslisten drev en marketingsafdeling hvor personer og det parlamentariske cirkus var det vigtige der skulle sælges.

Den ulige kamp endte efter valget med at Rina Ronja Kari helt likviderede stillingen som presseansvarlig i Folkebevægelsen. I stedet blev der satset på en stilling som journalist- medhjælper i Bruxelles, hvis formål primært var at sikre at Rina kom i medierne.

I 2019 fem år senere, fik Ib den bitre oprejsning at Folkebevægelsen røg ud af EU-parlamentet. Ensidig parlaments- og personfiksering i pressearbejdet var en sten i vejen til nederlaget.

Ib Roslund kom selv videre, og havde senest job som pressemedarbejder i Sundhedsdatastyrelsen, der bl.a. udgiver en stribe nyhedsbreve om udviklingen på sundhedsområdet, indtil han i sommers blev alvorligt syg.

Han var værdsat for at sætte sig grundigt ind i tingene, og rent faktisk vide hvad han talte og skrev om. Han var hjælpsom, politisk skarp og solidarisk med de svageste grupper i samfundet.

Det er kun ganske få journalister i Danmark der kan leve op til den beskrivelse, Ib Roslund var en af dem. Han vil blive savnet.

Fra familien

Kære venner og bekendte af Ib

Det er med stor sorg i hjertet når vi fortæller at Ib er blevet taget fra os alt for tidligt. Efter et længere sygdomsforløb sov Ib ind tirsdag morgen.

Alle der har lyst, er velkomne når vi alle siger farvel til Ib, ved hans bisættelse; onsdag d. 15. januar kl. 13 i Ansgarkirken, Hovedgaden 369 i Hedehusene.

Hilsen familien


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater