Træk de danske tropper hjem – og Danmark ud af NATO!

25. januar går folk over hele verden på gaden med kravet Ingen krig mod Iran!
Gå med i den internationale protestdag og følg de lokale protester. Kæmp mod imperialisternes krigstrommer, og kæmp for solidaritet med Mellemøstens folk.

USA’s drab på højtstående ledere fra Iran og Irak, er en helt uacceptabel handling, beordret direkte fra den amerikanske præsidents kontor. Drabene optrapper situationen og risikerer at antænde en storkrig i Mellemøsten.

Også danske politikere er medansvarlige. Mette Frederiksen har understreget at Danmark stadig er en del af den koalition, der gennem NATO har placeret deres tropper i Irak.
Disse tropper må betragtes som en besættelsesmagt, der er i landet på grund af egne olie- og stormagtsinteresser. Deres tilstedeværelse har gennem årtier skabt modsætninger og krig og krævet tusinder af liv. Den besættelse er ikke i det irakiske folks interesse, og store protester i Irak har længe krævet alle fremmede tropper ud af landet.

USA angriber det iranske folk med yderligere sanktioner, som vil betyde sult, fattigdom, sygdom og død for den iranske befolkning, for de iranske arbejdere.

Samtidig vil NATO nu ”bidrage mere til kampen mod international terrorisme” – et udtryk der dækker over, at NATO-militær i endnu højere grad end nu skal kæmpe for imperialistiske interesser og dominans i Mellemøsten.
At ’bekæmpe terror’ er nu som altid et skalkeskjul, hvor USA og de allierede selv er de største terrorister. Det er en udvikling der kun øger krigsfaren.

Jonas Ørting, formand for APK udtaler:

– USA’s politik og drabet på Qasim Soleimani må stadig aktivt fordømmes. Danmark må trække sig permanent ud af Mellemøsten, og helt ud af NATO. NATO er garant for en aggressiv, imperialistisk udenrigspolitik, og det er en illusion at kæmpe for fred og solidaritet med folkene i Mellemøsten, uden at kæmpe mod NATO.

Det samme gælder i øvrigt for EU, der i fuld fart opbygger sit fælles militær, der kæmper for EU-landenes imperialistiske politik i hele verden.

Og Jonas fortsætter:

– Fra APK opfordrer vi til alle former for protester mod at Danmark er en del af den morderiske politik i Mellemøsten. Vi kræver de danske soldater hjem permanent, ikke kun forflyttet til en anden militærbase. I USA og i andre lande har der været store demonstrationer, der planlægges nye, også i vores naboland Norge, og den 25. januar samles vi globalt til en protestdag med kravet: Ingen krig mod Iran!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater