Danske tropper må trækkes ud af Irak nu!

Vi står i en højspændt situation, hvor USA’s handlinger kan føre til en storkrig i Mellemøsten. Den danske regering træder vande og forsøger desperat at opretholde den imperialistiske tilstedeværelse i Irak, hvor Danmark er udpeget til at stå i ledelsen af NATOs træningsmission. NATO har nu sat træningsmission på hold, men soldaterne er stadig i Irak. De danske tropper må trækkes hjem nu!

Danmark er en del af den NATO-koaliition som har befundet sig i Irak på baggrund af Irakkrigen i 2003. Et land der blev smadret og splittet i atomer gennem angrebet. Det irakiske parlament vedtog søndag en resolution, der kræver alle udenlandske tropper ud af landet, og den bør naturligvis følges af den irakiske regering og USA-koalitionen. Men uanset hvad den irakiske regering beslutter har hverken USA eller NATOs tropper nogen berettigelse i landet. Deres indblanding og tilstedeværelse i Irak er en følge af krigen, og den situation den har skabt, og er udtryk for en besættelse af Irak og et brohoved for indflydelse og militærmagt i Mellemøsten.

Påskuddet for den militære tilstedeværelse er ’kampen mod terror’, som den har været siden 9/11-angrebet på World Trade Center. Nu i form af kamp mod ISIS. Udenrigsminister Jeppe Kofod forsøger sig med det gamle argument for at opretholde den imperialistiske indblanding:

”Det er vigtigt at huske på, at vi er i Irak for at bekæmpe Islamisk Stat. Og dén opgave er ikke slut. Jeg vil gerne gentage opfordringen til, at alle parter gør alt, hvad de kan for at deeskalere den spændte situation”.
I samme åndedrag giver Jeppe Kofod udtryk for, at det er Iran han betragter som den egentlige anstifter af ’den spændte situation’! Han udtaler til avisen.dk:

”Det påhviler parterne i regionen, ikke mindst Iran, som de seneste dage er kommet med flere angreb, at de afholder sig fra de angreb”.

Men den grundlæggende årsag til ’den spændte situation’ er USA’s og NATO’s krigspolitik og tilstedeværelse, for at forsvare deres økonomiske og strategiske magtinteresser – olien, herredømmet over den Persiske Golf og støtten til det zionistiske Israel. Det er det der spreder død, ødelæggelse og store flygtningestrømme.

Den danske regerings følgagtighed overfor USA må stoppes. De danske tropper må trækkes ud nu. At udenlandske tropper fjerner sig fra Irak er det der skal til for at afspænde situationen.

Møde i Udenrigspolitisk nævn – hvad vil Enhedslisten og SF

Udenrigspolitisk nævn er hasteindkaldt til møde onsdag. Regeringen vil uden tvivl gøre alt for at opretholde status quo som besættelsesmagt i Irak. Men hvad vil regeringens støttepartier Enhedslisten og SF gøre?

De har indtil videre gjort deres krav om at trække de danske tropper hjem afhængigt af den irakiske regerings beslutninger. Det rækker ikke – alle fremmede tropper må ud af Irak, herunder de danske.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne