USA og NATO ud af Irak! – De danske tropper skal trækkes hjem nu!

NATO har indkaldt et panik haste topmøde i morgen mandag. Det sker efter, at det Irakiske parlament i dag besluttede at opfordre regeringen til at smide den USA-ledte koalition, der indeholder danske styrker, ud af landet.

Fredag havde USA’s præsident Trump med imperialistisk stormagtsarrogance udført sit statsterrorangreb med drabet på den højtstående iranske militærleder Qassem Soleimani og den irakiske leder af netværket af shiitiske militser i den såkaldte Folkehær (PMU), Abu Mahdi al-Mohandes, lige udenfor Bagdad i Irak.

Angrebet er et klart brud på folkeretten og de to landes suverænitet. Det har udløst stor harme og vrede ikke alene i en række lande i Mellemøsten. Også i Trumps eget bagland i USA, har der i går været demonstrationer i 70 byer, der krævede at USA trak sine tropper hjem. Lige nu er der over 5.000 amerikanske tropper i Irak, 14.000 i hele området og USA har i disse dage sendt 3.000 yderligere.

Den danske regering er ude af stand til at tage en selvstændig stilling, som USA’s loyale tjener. Det udenrigsminister Jeppe Kofoed kan svinge sig op til, er at udtale at han ser frem til NATO-mødet i morgen. Heller ikke statsminister Mette Frederiksen har kunnet klare mere end at mane til ro og opfordre til at tjekke borgerservices hjemmeside. Mens krigsminister Trine Bramsen har beordret de danske tropper i Irak til at krybe i flyverskjul indtil faren er drevet over.

APK fordømmer USA’s terrorhandling og angreb på folkeretten. Vi kræver, at den danske regering trækker de danske tropper ud af Irak. At de trækker tropper, krigsskibe og rådgivere ud af NATO-koalitionen i Den Persiske Golf og Mellemøsten. Det danske folk og danske arbejdere er ikke fjender af folkene og arbejderne i Irak og Iran.

Vi må kræve at alle danske bidrag til NATO’s optrapning af den yderst farlige situation stoppes. Det kan udvikle sig til krig i fuld skala, ikke bare med USA og Israels direkte deltagelse, men også med faren for at stormagter som Rusland og Kina kan trækkes ind.

Præsident Trump bruger næsten ordret samme propaganda som Clinton, Obama og Bush før ham, når de er gået ind og har skaffet et andet lands ledere af vejen, hvis de ikke passede i USA’s interesserer.
Det er heller ikke første gang at der op til et kommende præsidentvalg eller rigsretssag mod den siddende præsident, er sket den slags udvidelser af USA-imperialismens terrorkrig.


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne