Amerikanske arbejdere har intet udestående med iranske arbejdere – Ingen blod for Trumps trusler!

Protest ved den amerikanske ambassade i Bagdad, Irak 31. januar 2019

Af Det amerikanske Party of Labour 3. januar 2020

Sent den 2. januar kom nyheden om, at USA havde henrettet en førende iransk militær general Qassim Soleimani ved drone bombning. Det sker kun få dage efter en protest, hvor vinduer blev knust på den amerikanske ambassade i Irak. En protest der var en reaktion på et amerikansk luftangreb i Irak mod ”the Popular Mobilization Forces”, den næststørste gruppe i det irakiske parlament, et angreb den irakiske regering betragtede som en krænkelse af Iraks suverænitet. I kølvandet på ambassade protesten hævdede Trump, at det ville være hans “anti-Benghazi”, og med mordet på Soleimani er det blevet en chance for Trump til at fremvise død og krig til sin nationalistiske base.

Trump administrationen forsøger at bruge mobilisering af folkelige kræfter blandt de irakiske borgere som en undskyldning for at gå ind i Iran med en fuld opblæst krigsmaskine, ligesom 9/11 blev brugt som begrundelse for besættelsen af Irak. Nu da den irakiske befolkning begynder at mobilisere mod den brutale imperialistiske besættelse af deres eget land, ser Trump administrationen en undskyldning for at bebrejde og angribe Iran, begyndende med at dræbe Soleimani, en højtstående iransk general i Revolutionsgarden.

Under sådanne omstændigheder, er mange i USA hurtige til at glemme det iranske folk, og mange venstreliberale og socialdemokrater har allerede malet et spøgelse af krig som en budgetmæssig trussel, en distraktion fra rigsretssagen, eller en trussel mod amerikanske militæres liv. Lad os gøre det hel klart: vi vil ikke spille med på melodien “Soleimani var en morder, men det vil være dårligt for Amerika,” som den demokratisk præsidentkandidat Elizabeth Warren gjorde umiddelbar efter mordet. Det er den logik, der førte til den af de venstreliberale sanktionerede ødelæggelse af Libyen, fremvæksten af ISIS og mordet på over 100.000 irakiske civile. Som det altid har været, vil de rige tale, sikre deres interesser, og de fattige vil dø.

En imperialistisk invasion af Iran vil være ødelæggende for det iranske folk, der vil få den fulde vrede fra det amerikanske militær-industrielle kompleks at føle. Det er det vi som internationalister og arbejdere bekymrer os om. Ødelæggelsen af Irak, Afghanistan og Libyen og styrkelsen af de islamiske fundamentalistiske kræfter, der fulgte efter de amerikanske interventioner dér, står som et forfærdeligt eksempel — og understreger det presserende behov for, at alle venstrekræfter i USA genopliver og giver anti-krigsbevægelsen kræfter til at stoppe det internationalt ondartede amerikanske militær-industrielle kompleks én gang for alle.

Men selvfølgelig, som amerikansk arbejderklasse og aktivister, bør vi ikke ignorere de indenlandske konsekvenser af dette skamløse mord. Det er det seneste forsøg fra Trump administration til at placere det bankende hjerte af det amerikanske politiske liv uden for det liv almindelige amerikanere lever. Mens opiumkrisen vokser, sygeforsikrings præmier stiger, arbejdere i stigende grad er nødt til at have mere end ét job for at kunne betale huslejernes himmelflugt med de stagnerende lønninger, de farvede lokalsamfund lider under stadigt mere militariserede og utallige politienheder, de rige bliver rigere via skattelettelser, mens de fattige betaler mere, og fascistisk vold opdeler landet, bruger Trump mord og sabelraslen over for en udenlandsk magt for at undgå “et ny Benghazi” og “tabe ansigt” overfor sin base. Vi er blevet præsenteret for endnu en syndebuk for økonomisk og national stagnation. Det er på tide, at de 19% af amerikanerne, overvejende velhavende, gamle og hvide, der stemte for Donald Trump, stopper med at diktere fremtiden for amerikanske arbejdere, der kæmper for at betale for husly, sundhedspleje, mad og uddannelse.

Det amerikanske Party of Labour fordømmer imperialistiske indgreb i Iran, regionen og verden. Når tiden er inde til, at Irans reaktionære regering kan falde, må det ikke være for imperialistiske bomber, men det iranske folks vilje.

Det amerikanske Party of Labour fordømmer den fortsatte imperialistiske besættelse af Irak og den imperialistiske undertrykkelse af de irakiske folkelige kræfter, der mobiliserer sig imod den.

Al magt til Irans folk!
Al magt til Iraks folk!
Al magt til folkene imod imperialistisk aggression!

Oversat fra
American Workers Have No Fight With Iranian Workers, No Blood For Trump’s Posturing!
The Red Phoenix 3. januar 2020

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne