Nej til mere overvågning – Nej til politisk og social kontrol!

Udtalelse fra Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Med sin nye såkaldte tryghedspakke bringer regeringen lovgivningen endnu et skridt i totalitær retning. Og støttepartierne får samtidig skåret ud i pap, at Socialdemokratiet tager sig retten til at vælge et andet flertal, når det passer dem. ’Forståelsespapiret’ er ingen hindring for sort og højreorienteret politik.

For det er hvad ’tryghedspakken’ er. Under dække af nogle kriminelle hændelser, skruer regeringen op for masseovervågning og kontrol med befolkningen. Præcis som det skete med rockerlov og terrorpakker. Mens de virkeligt kriminelle går fri, betragtes befolkningen som potentielle forbrydere.

Alle mennesker skal optages på overvågningskamera i det offentlige rum, nummerplader skal scannes. Ingen skal kunne færdes uden at staten til enhver tid ved hvor man befinder sig og hvem man har forbindelse med.

Alle overvågningskameraer i landet skal registreres centralt, begrænsninger på overvågning af offentlige områder skal fjernes, og der åbnes op for at politiet vil kunne få fuld adgang til optagelserne.

Politiet skal have lettere adgang til at ransage folks hjem og deres digitale oplysninger. De skal have flere overvågningsdroner og udvide retten til at bruge agenter, også på nettet. Politiet skal altså i endnu højere grad infiltrere samfundet som skjulte agenter.

Mere politi, mere overvågning, mere militær – det er alt sammen den retning EU og NATO lægger for et mere totalitært samfund. 12 eksplosioner har intet med sagen at gøre, men bruges bevidst til at skabe en frygt, der kan åbne for at tage nye skridt i statens kontrol med befolkningen.

Kapitalismens voksende modsætninger og kriser giver sig udslag i social sparepolitik og militarisering, der bliver besvaret med protester og organisering. Sikkerhedspakken er udtryk for kapitalens frygt for at modstanden mod alt dette udvikler sig for alvor til at anfægte deres planer og magt. Fredelige demonstrationer mødes med gummikugler og tåregas, og det kapitalistiske statsapparat strammer sine undertrykkende funktioner. Det er i den sammenhæng den nye ’trygheds’pakke må ses.

Regeringen lyver, når de påstår at de nye tiltag vil skabe tryghed for befolkningen. Masseovervågning skaber tværtimod utryghed, en fornemmelse af at der er fare på færde – kun magthaverne vil få større tryghed.

Brug pengene på sociale forbedringer – ikke til teknisk udstyr! Stop masseovervågning! Stop fascisering af samfundet!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater