Arbejderpartiet EMEP, Tyrkiet: Vi vil ikke betale – Nej til krig med Syrien!

Tyrkiets præsident Erdogan har meddelt at Tyrkiets angreb med den proklamerede aggression i det nordlige Syrien nu er igang.

Tyrkiets Arbejderparti EMEP opfordrer arbejderne til at nægte at betale og sige ’Nej til krig’:
”Vi ønsker fred og demokrati og at folkene lever godt og fredeligt sammen indenfor og uden for vores grænser.”

I udtalelsen understreges at intervention over grænserne vil betyde ’alvorlige byrder’ på arbejderne, og at ”krig er en chance for de herskende til at lede befolkningens tanker væk fra den nuværende tyngende krise, der er væltet over på dem og drukne reaktionen mod den med højlydte råb om offervilje. Lad os ikke give dem, der mæsker sig på ryggen af arbejderne, denne mulighed. Vi nægter at betale omkostningerne. Nej til krig. Vi ønsker fred og demokrati og at folkene lever godt og fredeligt sammen indenfor og uden for vores grænser.

DENNE OPERATION SKAL VÆRE EN REDNINGSPLANKE FOR REGERINGEN
Udtalelsen fra Arbejderpartiet EMEP lyder i sin helhed:

”Tyrkiet er inddraget i forhandlinger med ’supermagter’ og afgiver og modtager ultimatummer. Med stadig voksende spændinger er landet blevet bragt til kanten af en krigsoperation i den østlige ende af floden Eufrat.

Denne operation er ikke bare et skridt, der skal tjene langsigtede mål, men er også på kort sigt en livline for en regering, der står midt i en vælger- og legitimitetskrise. Med en voksende økonomisk krise, formindskelse i vælgerstøtten og stadig stærkere reaktioner fra arbejderne, er denne operation er et vigtigt redskab til at tilsløre alle disse spørgsmål. Samtidig er det område, der skal ryddes for at blive en såkaldt sikkerhedszone, udpeget som en region, som i nær fremtid har brug for genopbygning og derfor giver mulighed for store firmakontrakter.

For den tyrkiske administration er de lokale forvaltninger, som er opbygget i regionen af kurdere og andre etniske minoriteter både en kilde til frygt og et redskab til at undertrykke kurderne i Tyrkiet. Regeringspaladset, som sidder fastlåst og leder efter en løsning, ser en operation i Eufrat øst som et vigtigt skridt i dets grænseoverskridende ekspansionistiske intentioner og vil bruge det som en mulighed for at genskabe enhed indenfor sine egne grænser.”

REGERINGEN UDNÆVNER FOLK SOM UDGØR EN RISIKO FOR REGIONENS FREMTID

Den politiske ledelse, som hævder at en operation ved den sydlige grænse er et must for sikkerheden og landets enhed, er i gang med at tage skridt, der sætter regionens fremtid på spil.
Operationen fremstilles som et led i kampen mod terror, men er det ikke i virkeligheden. For det første er det vrøvl at hævde, at en intervention på en nabos område, som fuldstændig forbiser dets ledelsesstrukturer, angiveligt vil beskytte dets suverænitet. En intervention i regionen, som vil føre til tab af kontrollen med titusinder af IS aktivister, kan heller ikke være et slag mod terror.

TIL FALS MELLEM TO STORE IMPERIALISTER

Tyrkiets herskere er indgået i forhandlinger med to store imperialistlejre og måtte indgå store kompromisser. USA har set Tyrkiets iver som en mulighed for at komme ud af sin egen handlingslammelse indenfor og udenfor dets grænser og gav grønt lys for operationen. Rusland og Iran, som ser operationen som en mulighed for at bringe kurderne tættere på Assad-regimet, vil bare sikre sig, at operation ikke kommer ud af kontrol. Men at Trumps tale blev dårligt modtaget selv i hans eget parti, samt konflikten mellem udenrigsministeriet og Pentagon og lukningen af luftrummet, efter at dørene blev åbnet for operationen – alt det er tegn på at forhandlingerne både i USA selv og mellem USA og Tyrkiet, og med den russisk-iranske akse vil være vanskelige.

Trump benyttede lejligheden til at true Tyrkiet med at decimere dets økonomi ved forhandlingsbordene med denne regering. Dermed er denne hovedansvarlig for at landet behandles som en koloni. Tyrkiet kan ikke påtvinges denne stilling.

Forsøg på at indlede denne operation, som vil trække Tyrkiet og nabofolkene ud i kviksand, må opgives øjeblikkeligt.

LAD OS IKKE GIVE MULIGHEDER TIL DEM DER LEVER AF AT UDBYTTE ARBEJDERNE
En operation over grænsen betyder at der skal betales en høj pris for et eventyr, vi bliver slæbt ind i. Krig er en mulighed for de herskende til at indskrænke den offentlige bevidsthed om krisebyrden, som skal betales og drukne reaktionen mod den med høje skrål om ofre. Lad os ikke give udbytterne på arbejdernes ryg denne chance.
Vi nægter at betale byrden. Nej til krig. Vi vil have fred og demokrati og folk der lever broderligt sammen indenfor og uden for vores grænser.”

8.10.10

DAGBLADET EVRENSEL


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater