Strejke for retten til egen jernbane! Strejke mod EU’s fjerde jernbanepakke!

Nej til EU i Norge støtter aktivt den politiske strejke og protest mod ​​EU’s fjerde jernbanepakke den 10. oktober 2019.

Overalt i Norge stopper togene kl. 12:00 til 14:00 på torsdag den 10. oktober. Jernbanearbejderne trækker i nødbremsen, så råderetten over togtrafikken forbliver på norske hænder, så sikkerheden og kravene til uddannelsen afgøres i Norge og ikke i EU.

Vi accepterer ikke, at regeringspartierne vil overføre retten til at herske over jernbanen til EU og dermed også fratage Stortinget muligheden for at trække overdragelsen tilbage uden at skulle opsige hele EØS-aftalen. Vi siger nej til at være direkte underlagt EU’s jernbaneagentur i Frankrig, som tilmed vil omgå EØS-aftalen.

Det er uacceptabelt, hvis Stortinget fratager fremtidige generationer og fremtidige vælgere muligheden for at beslutte, hvilken norsk jernbanepolitik der skal følges!

Når tog-Norge stopper torsdag 10. oktober støttes Norsk Jernbaneforbund og Norsk Lokomotivmannsforbund af mange andre fagforeninger, af LO centralt, af politiske partier, organisationer og folkelige bevægelser. Naturligvis også af nej til EU.

Vi opfordrer vores lokalafdelinger og aktivister, især i Bergen, Oslo, Trondheim og Stavanger til at deltage i markeringerne. Få opdateret information på de sociale medier som f.eks. Jernbaneaksionen 2019  og på jernbaneforeningens hjemmerside.

Undergrundsbanen i Oslo stopper også en halv times tid i solidaritet med jernbanen, men det vil ikke berøre dem, der skal køre til og fra strejkeaktionen.

Flyers og løbeseddel uddelinger organiseres inden strejken. Hvis du vil være med, skal du kontakte de lokale LO-afdelinger.

Her er information om nogle af de markeringer, vi kender til i skrivende stund.

  • TRONDHEIM : Firkantet møde på Trondheim Centralstation kl. 12:30
  • OSLO : Samling på Jernbanetorget kl. 12:00 før markering på Eidsvolds sted.
  • BERGEN : Møde i Torgalmenningen kl. 12:45

Læs Nej til EUs originalartikel her

Læs mere om Jernbanestrejken 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne