Erdogans invasionsplaner i det nordlige Syrien må ubetinget fordømmes

Igennem rigtig lang tid har Tyrkiet med tyrkisk kontrollerede styrker invaderet områder i det nordlige Syrien under påberåbelse af ”faren for kurdisk terrorisme” og erklæret at de vil oprette ”en 30 km sikkerhedszone” inde i Syrien på grænsen til Tyrkiet. Trump har meddelt, at USA trækker en del af deres tropper ud af Syrien, og åbner derved for et større tyrkisk angreb på Syrien og de kurdiske områder.

Det sker efter langvarige protester fra Tyrkisk side imod USA’s militære alliance med kurderne i det nordlige Syrien og med gentagne advarsler om, at det vil kunne betyde konfrontation med de invasionsstyrker USA har som allierede med de kurdiske kræfter i området.

Med Trumps udmelding til Erdogan om at dele af de amerikanske invasionsstyrker nu trækkes tilbage er der åbnet op for Tyrkiets ottomanske ambitioner om at kontrollere endnu mere af Syrien og for at Tyrkiet kan uddybe sin undertrykkelse af kurderne i området.

Efter en invasion vil Tyrkiet oprette en såkaldt ”sikkerheds zone” hvortil Tyrkiet vil eksportere mange af sine op mod 2 millioner syriske flygtninge uanset hvorfra de kommer i Syrien. Erdogan ønsker at udnytte en sådan menneskebuffer til at sikre Tyrkiets udvidede stormagtsinteresser under påberåbelse af at sende syriske flygtninge hjem i fred og sikkerhed.

De kurdiske ledere taler om at USA’s tilbagetrækning er som at få en kniv i ryggen af USA, og er endnu et eksempel på hvor fatalt det er når kurderne baserer sin kamp for nationale rettigheder og kampen mod IS på en alliance med verdens største imperialistmagt.

Hele det nordlige Syrien har været et kludetæppe af områder med invasionsstyrker fra Tyrkiet og de vestlige magter under påberåbelse af kamp mod islamiske terrorister. De samme terrorister som Tyrkiet, USA, Saudi-Arabien o. a. har understøttet i deres kamp for at vælte det syriske styre under Assad.

Syrien har hele tiden fordømt sådanne udenlandske styrkers indtrængen i det suveræne Syrien og opfordret kurderne til fælles kamp mod de islamiske terrorister og de udenlandske invasionsstyrker og åbnet for dialog om kurdernes nationale rettigheder i landet.

Den danske regering har tidligere besluttet at sende et lægehold til hjælp for de amerikanske invasionsstyrker, og meddeler at de nu ‘overvejer situationen’.

APK, Arbejderpartiet Kommunisterne vender sig imod enhver invasion af Syrien og krænkelse af Syriens suverænitet. Også Danmark må trække sig ud af krigen i Syrien! Der er tale om imperialistisk indblanding i et suverænt land. Beslutningen om dansk assistance til de amerikanske krigshandlinger i Syrien må trækkes tilbage!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater