Det amerikanske firma SpaceX er klar med gigantisk rumfartøj – forskningen kan bruges i USA’s rumkrigsplaner

I sommers var det 50 år siden det lykkedes at sende den første bemandede mission til månen, men siden Apollo 17 i december 1972, er der kun sendt robotmissioner. Der lå ingen ædelmetaller og ventede, så Månen var simpelthen ikke profitabel nok. Nu har teknologien i mellemtiden indhentet ambitionerne om at kunne udvikle minedrift på Månen, og USA’s nye Space Force drømmer om at kunne bruge de nye teknikker til endnu mere effektiv spionage, men også transport af våben og tropper gennem rummet, langt hurtigere frem til en krigszone end i dag.


Starship testfartøj september 2019

Flere forskellige virksomheder og statsagenturer verden over igen begyndt at udvikle kæmpe raketter, på størrelse med måneprogrammets Saturn V, som er nødvendige for at nå frem.

I parentes bemærket så går Science fiction filmen Ad Astra i øjeblikket i biografen, en film der bl.a. fremstiller Månen som et sted med mineselskaber der ligger i krig med hinanden. Det er ikke nogen direkte dårlig film hvis man har tid og råd til en tur i biffen.

Men ud over de kapitalistiske drømme om at jagte utrolige rigdomme, så handler måneambitionerne ikke kun om minedrift og ferielejligheder for ultrarige. Det handler også om forskning i hvordan man kan komme nemmest til Mars. Så der skal eksperimenteres med udstyr og små fabrikker der kan lave raketbrændstof, rent vand og fødevarer.

SpaceX’s nye fartøj skal nu igennem en række testflyvninger og forventes i løbet af et år at blive klar til første testtur rundt om Jorden. Derefter vil der gå et år med test og optimering for at gøre rumskibet fuldstændigt færdigt, og så skal det igennem endnu en testfase med en bunke fejlfrie flyvninger før det kan bliver godkendt til bemandet rumfart. Med vanlig optimisme forventer de at det lykkes at genbruge raket og rumfartøj lige så nemt som en jumbojet.Det samme fartøj skal i sidste ende kunne flyve op og aflevere en satellit eller et mandskab fire gange om dagen. Hvor alle andre raketter kun bruges en gang og styrter i havet, eller ned over land.

Samtidig med udviklingen af rumfartøjet og raketten vil SpaceX opføre støttebygninger omkring affyringsramper to steder i USA. Allerede om ca. tre år i 2023 forventer man at være klar til en bemandet udflugt ude omkring Månen, med omkring 10 kulturpersonligheder. En tur sponsoreret af den japanske milliardær Yusaku Maezawa.

De militære komplikationer af rumfart med kæmperumskibe er oplagte, ikke mindst i lysets af den amerikanske præsident Trumps Space Force ideer.

SpaceX Starship vil være så stort at det kan sende flere hundrede tons ud i rummet, eller omkring 100 mennesker, og være i stand til at tanke op i rummet i kredsløb om Jorden. Hvilket giver mulighed for at flyve til både Månen og Mars og lande der.

Det giver helt sikkert krigsmaskinen julelys i øjnene at de med et snuptag kan sende endnu mere effektivt spionudstyr ud i rummet, men det helt nye er at de også kan lande igen, og satellitten faktisk kan hentes ned og serviceres og sendes op igen. Imperialisternes generaler vil drømme om at en troppetransport kan udføres med 20.000 km i timen, i stedet for de store Hercules fly med 500 km i timen, vægtmæssigt vil rumskibet kunne nogenlunde det samme.

Uanset hvordan det nye værktøj vil blive brugt er det helt sikkert at grænsen for fantasien om hvad der er muligt i rumfart i vores tid lige er blevet rykket et kæmpe stykke.

Link
Spacecraft to The Moon


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater