Oktober Radio: Det bedste forsvar mod kapitalismens junglelov er sammenhold i klassekampen

UDSENDELSEN D. 8. SEPTEMBER 2019

I denne uges podcast kommer vi først ind på de kommende ugers generalforsamling i FN, hvor der er lagt op til at de 17 verdensmål, og ikke mindst klimaspørgsmålet, kommer højt op på dagsordenen. I hele verden har skolelever planlagt at gå på gaden de kommende fredage.
I EU giver man stadig støttemidler til de fossile energikilder og taler om en fremtid for forbrændingsmotorer og såkaldt ”klimaneutrale” mål, der i bedste fald betyder træpiller i stedet for kul, og madolie i stedet for diesel. At der intet nyt er under solen kunne man bl.a. se på denne uges store bilmesse i Frankfurt hvor autobranchen hylder sig selv, her var langt hovedparten af nye biler kæmpe store SUVer på diesel eller benzin.

Læs mere her om de kommende ugers aktioner her: Klimastrejke

I den kommende uge går Israel til valg, igen. Der er nu ikke udsigt til en ændring af den zionistiske politik for et Stor Israel med hjælp fra deres gode venner i USA og EU. De palæstinensiske områder opsluges bid for bid, uanset hvor mange FN resolutioner der gang på gang har fordømt besættelsen og bosættelser. Og mens eliten har gigantiske summer til at føre de evindelige valgkampe, så har oppositionsgrupper hverken penge eller fri adgang til medier, og bliver forfulgt og kriminaliseret. Israels demokrati er reelt en karikatur.

Vi spiller Leve Palæstina med Savage Rose.

Til sidst taler vi om en ny samtidsroman af Kristian Bang Foss. Det er et satirisk blik på det danske klassesamfund og alle de mærkelige former der forsøger at dække og sløre over magtstrukturerne og gøre arbejdere blinde for hvor de selv står i hierarkiet.

Og vi forsøger at forklare forskelen på at melde sig ind i en syklub og en fagforening.
KRISTIAN BANG FOSS: FRANK VENDER HJEM

 

LYT TIL UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater