Dansk imperialisme opruster: Regeringen bidrager til brandfarlige konflikter på Trumps og NATO’s bud

Trump, USA og NATO’s budskab til Danmark er blevet hørt, også på langdistancen. Regeringen slog døren op til flere amerikanske militærbaser, lufthavne og flådestationer i Grønland. Nu lyder der også et ja til dansk deltagelse i krigs- og konfliktoptrapning i Syrien, i Sahel i Afrika, et stort bidrag til NATOs generelle angrebsberedskab – og danske krigsskibe til Hormuz Strædet er ‘under overvejelse’.

Den socialdemokratiske regering har i dag taget nye og dødsensfarlige beslutninger om at optrappe Danmarks deltagelse i en række globale brændpunkter. USA er i en ulovlig krig i Syrien, og Danmark kommer nu med et nyt bidrag. USA optrapper konflikten med Iran, og Danmark puster til ilden. NATO forbereder sig på nye aggressionskrige og Danmark er med – og også EU’s imperialistiske interesser i Afrika bliver tilgodeset.

Konkret har den socialdemokratiske regering, med opbakning i Udenrigspolitisk Nævn fremlagt en ‘udenrigspolitisk pakke’ med der vil betyde, at:

– En dansk fregat tilslutter sig en amerikansk hangarskibsgruppe i Nordatlanten og Middelhavet. Med det erklærede formål fra Mette Frederiksen, at styrke samarbejdet med USA og øve kompetencer. Et større dansk flådebidrag til Hormuz-strædet er “under overvejelse”.

– Et militært kirurghold på 14 personer med læger, sygeplejersker og støttepersonel placeres på en amerikansk drevet base i Syrien

– En kampbataljon med op til 700 personer, et større krigsskib samt fire kampfly til  skal styrke “NATO’s afskrækkelses- og forsvarsprofil”

– Et transportflybidrag med op til cirka 65 personer og et personelbidrag på op til cirka 10 personer til FN’s fredsbevarende mission, MINUSMA og et helikopterbidrag med op til cirka 70 personer og 1-2 stabsofficerer til den franskledede Operation Barkhane i Sahel-regionen. En mission der i høj grad følger EU’s økonomiske interesser i Afrika og foregår i samarbejde med EU.

For denne regering såvel som den tidligere består Danmarks udenrigspolitik af opbygningen af et aggressivt krigsberedskab og deltagelse i USA’s krige og krigsforberedelser. Under en demagogisk og løgnagtig påstand om at denne politik skaber fred og sikkerhed.

Denne såkaldte ’sikkerhedspolitiske pakke’ skal angiveligt forsvare Danmarks interesser. Men her taler regeringen som den repræsentant den er for imperialistiske interesser – at sikre sig overherredømme for dansk og vestlig kapital med alle midler. Som land og befolkning har vi absolut ingen interesse i krig eller oprustning for supermagtsinteresser.

De nye skridt vil blive lagt frem som beslutningsforslag i Folketinget. At gå op imod disse nye oprustningskrav fra NATO bliver en vigtig opgave for antikrigsbevægelsen.

Se også
Velfærd ikke oprustning! NATO ud af Danmark og Danmark ud af NATO!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater