I ly af agurketiden

En del af sommeren kaldes ofte for agurketid, fordi medierne har den opfattelse, at der ikke sker en skid af betydning på den politiske scene. Det er dog en sandhed med store modifikationer. Ofte er det sådan, at agurketiden bruges til at lave ting og sager, som man ikke ønsker særlig stor opmærksomhed omkring. Folk er på ferie, optaget af endelig at have lidt god tid til familie og venner, slappe af fra et stressende arbejdsliv eller et mindst lige så stressende arbejdsløshedsliv, hvor man skal kontrolleres og mistænkeliggøres i hoved og røv. Det giver gode muligheder for at ”ordne” ting og sager i forholdsvis stilhed.

Af Karsten Jonassen, APK

Man kan fx ”opbringe” (ejendommeligt ord for sørøveri) et iransk fragtskib ved Gibraltar med det ene formål at optrappe sine krigsforberedelser mod Iran.

Tidligere på sommeren er der varmet lidt op med nogle småeksplosioner på nogle skibssider i nærheden af Hormuzstrædet. Det skulle angiveligt være iranerne, der stod bag de eksplosioner. Jeg aner det ikke, men min politiske børnelærdom har altid sagt mig, at man i ethvert tvivlstilfælde skal spørge sig selv: Hvem har størst interesse i og fordel af dette? Jeg har voldsomt svært ved at se, hvilke fordele det skulle give Iran. Jeg har derimod ikke så svært ved at se, hvilke fordele USA og dets lakajer skulle have af det.

Der er i Mellemøsten 2 store olieproducenter, som den vestlige imperialisme endnu ikke har kontrol over. Den største af de producenter er tilfældigvis Iran. Iraks olieproduktion blev i forbindelse med invasionen af Irak udliciteret til en række store amerikanske olieselskaber. Kunne det mon tænkes, at et lignende scenarie er under grundig udvikling. Fingrene væk fra Iran!! Det andet store olieproducerende land, som USA ikke har kontrol over, er Syrien, hvor USA tilfældigvis har ført stedfortræder krig i årevis. Fingrene væk fra Syrien!! – og det gælder også Rusland.

I ly af agurketiden får den socialdemokratiske danske regering en diskret henvendelse fra den Herre og Mester, som danske regeringer loyalt har hjulpet i diverse ulovlige overfaldskrige om at stille et flådefartøj til rådighed i Hormuzstrædet. Skal vi nu involveres i en ny oliekrig? Åbenbart. Nej til nye danske krige!! Hvordan ville den danske regering i øvrigt stille sig, hvis Rusland satte sig for at kontrollere Øresund med diverse atombevæbnede krigsskibe?

En undersøgelse fra FN – offentliggjort diskret i agurketiden – viser, at Saudi Arabien ved sine terrorbombninger af Yemen har dræbt mindst 726 børn sidste år. Dertil kommer alle de voksne ofre og den katastrofale hungersnød, som krigen har påført landet. I øvrigt kommer de saudiske våben hovedsageligt fra USA, der tjener styrtende på det saudiske diktaturs terror. Er Saudi Arabien så på FN´s liste over lande, der forbryder sig mod børn. Nej da! Saudi Arabien er jo ”vores ven”. Det danske kongehus har også sammen med spidsen af dansk erhvervsliv været på charmetur til Saudi Arabien.

Nu vi taler om charmetur. Donald Trump kommer på besøg i Danmark til september. Hvad handler det nu om? Kunne det være en påmindelse om, at danske regeringer i en hel del år velvilligt har stillet op, når USA havde brug for lakajer til at være med i det beskidte arbejde? Kunne det være for at sikre sig dansk tilslutning til en krig mod Iran? Kunne det være for at sikre sig, at USA via bl.a. Thulebasen kan sikre sig kontrol med det kommende isfri nordpolen og skibsruterne nordover. Det kan være det hele og meget mere.

Under alle omstændigheder er det et led i udviklingen af de interimperialistiske modsætningerne og kampen om markeder, råstoffer og lande, – og dermed om magten og rigdommen. Trump er ikke velkommen, og han skal ikke et sekund være i tvivl om, at en stor del af den danske befolkning ikke vil have noget med ham og hans politik at gøre.

Hvad har Mette Frederiksen tænkt sig at tale med Trump om? Det vil jeg ikke gætte på, men jeg tvivler på, at hun fx vil tale med ham om, hvordan hans racistiske udtalelser baner vejen for stadig flere masseskyderier i USA. Eller hvordan hans forhold til atomaftalen med Iran bringer nye krige frem i forreste linje. Eller hvordan hans opfattelse af kampen for en anden klimapolitik bare er med til at skabe yderligere klimaforandringer. Eller hvordan hans løgne og fordrejninger og hans undertrykkelse af kvinder, sorte, latinoer og hele klasser frembringer mindelser om fascistiske diktatorer.

Jeg kan sgu ikke dy mig alligevel: Jeg tror, at Mette Frederiksen vil tale med Trump om det vigtige i at fastholde det gode forhold mellem USA og Danmark, fastholde Natos greb om verden, sikre sig mod Rusland og Kina, fortælle ham om EU´s fortræffeligheder og rose ham for hans faste hånd overfor Iran og andre banditter. Hun kunne jo også bare meddele, at hun ikke tager imod.

Herhjemme er der hårdt brug for flere pædagoger i daginstitutionerne. Desværre har der i år været færre ansøgninger til pædagoguddannelse end sidste år, så optaget har været betydeligt mindre. Jeg ser frem til, at regeringen løser dette problem hurtigt og effektivt. En af metoderne kunne fx være at give pædagogerne bedre løn- og arbejdsforhold, så jobbet igen kunne blive attraktivt.

Jeg glæder mig i denne sidste del af agurketiden over, at der allerede er fuld gang i planlægning af demonstrationer og manifesteringer i forbindelse med Trumps besøg i Danmark. Lad ham blive mødt af en mur af afvisning. Han er ikke velkommen!!

Indlægget er også udgivet på KPnetBlogs

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater