Buschauffører i aktion: Vi siger STOP til et Danmark hvor arbejderne betaler med helbredet!

Buschauffører fra hele Nordjylland aktionerede mandag i forbindelse med et møde med ledelsen i NT (Nordjyllands Trafikselskab), som chaufførerne havde fået presset igennem gennem den landsdækkende kampagne Tryk STOP. Busruterne og arbejdet er udliciteret og budgettet er i dag så ringe, at køreplaner er totalt urealistiske og ikke kan overholdes og chaufførerne kører uden mad- og toiletpauser. En situation som chaufførerne ikke længere accepterer.

Aalborg mandag – aktionerende buschauffører slog på stortromme og råbte STOP

Siden november har chauffører over hele landet arbejdet på at bygge et kampfællesskab op fra basis. Buschaufførernes arbejdsforhold er blevet godt og grundigt dokumenteret, og der er skabt stor enighed om at nu er det nok – det er tid til at trykke STOP!

Heidi Bejlegaard, buschauffør og talsperson for Tryk STOP beskriver processen:

– Vi har fundet ud af at samle os. Vi må tale sammen, løfte sammen og råbe højt. Tryk STOP-indsatsten er ikke noget nogle få af os laver, det er et fællesskab som vi har skabt på tværs af landet, vi er fælles om at bekæmpe minut tyrraniet og besparelserne. Og vi har passagererne med os. Nu skal vi bibeholde presset!

En række taler kan ses på Tryk STOPs facebookside her

En anden af talerne var buschaufføren Torben.

Han slog bl.a. fast, at kun pga det store sammenhold og den kamp der er blevet ført fandt der i dag for første gang et møde sted mellem buschaufførernes forhandler og firmaets direktør om arbejdsforholdene. Også de lokale politikere bliver der stillet krav til, idet arbejdsforholdene også blev rejst på byrådsmødet i dag (af EL). Herfra kommer det skrabede udbud, chaufførerne arbejder under – som en del af den generelle sparepolitik, der dikteres i EU.

Torben fremhævede flere principielle erfaringer fra chaufførernes kamp og grundlæggende arbejderkrav. Det var ikke mindst styrken og sammenholdet, og målet om at få alle med for sammen at kunne rykke en hel masse, også et bedre liv og et retfærdigt samfund. Han sagde bl.a. (sammenfattet):

– Vi vil ikke længere knokle for at hive fortjenesten hjem og forgylde direktørerne. Vi skal samle os til én stor stemme. Vi siger STOP for forsinkede busser til passagererne.

Vi siger STOP for tidstyranniet og STOP for ulighed.

Vi skal have en ændring NU, og problemet er ikke kun vores eget. Tænk hvad vi kan forandre, hvis vi er mange nok. Vi er den kraft der kan skabe ændringer hvis vi vil og er mange nok.

Vi siger STOP til et Danmark, hvor der er vækst, men hvor det er arbejderne der betaler med helbredet.

Vi siger STOP til et Danmark, hvor regnearkskulturen gør at vi ikke kan fragte vores passagerer til lægen, til skolen, til sport – til tiden.

Vi satser på fællesskabet, på retfærdighed og på lighed.

Video: Buschaufføren Torben taler

Se også

Buschauffører aktionerer: Vi vil ha’ tid til at gå på toilet
Nordjyske 16. juni 2019

TRYK STOP! SOLIDARITET NU! Af Arbejderpartiet Kommunisterne
KPnet 18. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater