“Sandheden er den sidste ting, vi har” – Julian Assange fra fængslet

USA´s krav om udlevering af Julian Assange til retsforfølgelse med 17 anklager om medvirken til spionage,  kommer efter at  det britiske politi har tvangsfjernet ham fra Ecuadors ambassade i London,  og fænglet ham i 50 uger som en anden storforbryder. Det bekræfter til fulde baggrunden for Assanges fremførte frygt om at blive udleveret til USA med mulighed for dødsstraf for at videreformidle sandheden om USAs krigsforbrydelser.
I et offentliggjort håndskrevet brev fra fængslet opfordrer Assange indtrængende til mobilisering for at sikre hans liv og fohindre hans udlevering til USA en sag i alle frihedselskendes interesse.

Frygten for udlevering til USA var baggrunden for at Julian Assange følte sig tvunget til at søge langvarig  tilflugt i Ecuadors ambassade og krævede tilsagn om han ikke blev udleveret til USA såfremt han lod sig overføre til Sverige for afhøring om en sag med påstand om voldtægt.

En sag Assange aldrig har været hverken anklaget eller sigtet i og har været villig til afhøring i Sverige hvis han fik tilsagn om ikke at biive udleveret til USA.  Assange anså hele voldtægtsagen som et påskud for udlevering af ham på grund af hans offentliggørelse af hemmelige amerikanske dokumenter. Dokumenter der afdækkede amerikanske krigsforbrydelser og ulovligheder. Med Ecuadors nye pro amerikanske præsident Moreno udviklede sagen sig nu med arrestation og åbne anklager imod Assange hvor præsident Moreno brød folkeretten og lod det britiske politi trænge i i ambassaden.

Her er Julian Assange’s brev til Gordon Dimmack, en uafhængig britisk journalist. Dimmak annoncerede brevet, da det amerikanske justitsministerium meddelte, at Assange ville blive retsforfulgt for  spionage. Han er nu isoleret i det britiske sikkerheds fængsel Belmarsh:

“Jeg er blevet isoleret fra enhver mulighed for at foreberede mit eget forsvar, ingen bærbar computer, intet internet, ingen computer, indtil nu intet bibliotek. Men selv om jeg får adgang, vil det kun være en halv time én gang om ugen.
Kun to besøg om måneden, og det tager uger at få nogen på telefonlisten og et trin 22 for at få dem kontrolleret. Derefter registreres alle opkald, undtagen med advokaten, og må ikke vare mere end ti minutter og med en begrænsning på 30 minutter hver dag, hvor alle fanger konkurrerer om telefonen. Og telefonomkostninger? Bare et par pund om ugen og ingen kan ringe ind.

En supermagt, der har forberedt sig i ni år med hundredevis af mennesker og utallige millioner brugt på sagen. Jeg er forsvarsløs og regner med dig og andre med god karakter for at I redde mit liv.

Jeg er ikke nedbrudt, selvom jeg bogstavelig talt er omgivet af mordere. Men de dage hvor jeg kunne jeg læse, tale og organisere mit eget forsvar, udfra mine idealer og med mine medarbejdere det er forbi indtil jeg er fri igen. Nogle andre må gøre det i stedet for mig.

USA´s regering eller rettere de beklagelige elementer i den, der hader sandhed, frihed og retfærdighed ønsker at snyde sig til min udlevering og død i stedet for at lade offentligheden høre den sandhed jeg har modtaget de højeste journalistiske priser for og er blevet nomineret fem gange til Nobels fredspris.

Sandheden er den sidste ting, vi har

Julian Assange”

For USA og imperialismen er WikiLeaks videreformidling af whistleblowers oplysninger om USA´s krigsforbrydelser og ulovligheder sandheder som skal forhindres med alle midler. Sandheder som har været af stor vigtighed i offentlighedens og folkenes interesse. Alt tyder på at USA og dets imperialistiske allierede hvis de kan slippe af med det vil forsøge at fuldbyrde en voldsom straffeaktion mod Assange – i forsøget på at skræmme whistleblowere og deres formidlere,  den næste Assange, den næste Snowden den næste Chelsea Manning.

Læs også
John Pilger: THE ASSANGE ARREST IS A WARNING FROM HISTORY

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater