Oktober Radio podcast: De uvelkomne

Udsendelsen 11. maj 2019

Regningen for at flytte de fire hospitaler i Århus sammen på ‘en fælles adresse har tilsyneladende været højere end først beregnet. Det kommer i første omgang til at betyde at 40 ansatte skal fyres, og nedskæringerne på bemandingen forventes at fortætte de kommende mange år.

Superhospitalet i Århus har været en dyr fornøjelse. Efter at byggeriet nu står færdigt, og alle er flyttet. Så er der tilsyneladende ikke penge til at have ansatte.
Vi prøver at komme rundt om de mange problemer der er i det danske sundhedsvæsen, og hvordan det hænger sammen med kapitalistiske forestillinger og incitamenter, mens der ikke tænkes på hverken ansatte eller patienter. Og hvordan EU og Folketinget ønsker at privatisere sundhedsvæsenet og gøre det forsikringsbaseret efter amerikansk forbillede.
Link:
AUH tager fat på fyringer: Skal spare en milliard 

I sidste halvdel af udsendelse omtaler vi bogen ”De Uvelkomne, Danmark set fra en teltlejr”. En bog om de 300 asylansøgere, der i november 2015 blev installeret i Danmarks første teltlejr for asylansøgere, midt i Thisted.
De uvelkomne-Danmark set fra en teltlejr

Vi bruger anledningen til at gentage at flygtninge først og fremmest er flygtet fra USA og EU imperialismens bomber og krigspolitik. Det er de vestlige efterretningstjenester, sammen med oliesheiker og Israel og Tyrkiet, der har sørget for våben leverancer, køretøjer og logistisk støtte til de islamistiske militser. Det er vesten der har gjort det muligt at rekruttere unge som lejesoldater til den hemmelige krig mod Syrien.
Og nu da de vestligt støttede militser har tabt, har de stadig sejret ved at drive store dele af befolkningen på flugt og knust infrastruktur og folks hjem.
Næste store krig er allerede under forberedelse, det er krigen mod Iran. Samme metoder samme katastrofale udkomne.

LYT TIL UDSENDELSEN HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater