Arbejderpartiet Kommunisterne: Derfor stem blankt!

Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne, APK

Der er i den grad brug for et opgør med Lars Løkkes sorte VLAK-regerings politik. Den er asocial, ungdomsfjendsk, fremmedfjendsk –  arbejdergiver- og krigspolitik.

Alligevel opfordrer APK til Folketingsvalget her den 5. juni 2019 til at stemme blankt. Hvorfor? Fordi Socialdemokratiet og dets støttepartier ikke udgør et reelt opgør med denne politik. Socialdemokratiet har stemt for 95 % af alle love under Løkke. Trods megen snak om det modsatte har de ført samme borgerlige politik.

De centrale politiske forlig under de seneste regeringer er vedtaget af et bredt flertal af og står stadig efter valget: ”velfærdsforliget” om stadig senere pensionsalder fastholdes, selvom alle ved at ingen almindelige arbejdere kan holde til det øgede tempo. Ghettopakken der diskriminerer de fattige og de syge, og vil rive lejligheder ned i almennyttige boligforeninger. Forsvarsforliget med de afsindigt dyre bombefly. Budgetloven, der dikterer årlige nedskæringer i den offentlige sektor og smalhals i kommunerne overfor folkeskoler og børnehaver. Osv. osv.

Uanset om den næste statsminister er en socialdemokrat eller en fra Venstre vil man fortsætte paradigmeskift og en uanstændig kurs overfor flygtninge fra krige og nød. Til gengæld vil man fortsætte med at sælge ud af arvesølvet, og hjælpe verdens rigmænd med at svindle og bedrage og sende penge i skattely.

Erfaringen fra Helle Thorning-regeringen og rød blok står i frisk erindring for alle. Alligevel vil Enhedslisten forsøge sig endnu engang med illusioner om at presse Mette Frederiksen til venstre.

APK støtter hverken blå eller rød bloks politik og den eneste måde at vise sin modstand er ved ikke at stemme på dem ved Folketingsvalget. At stemme blankt er en politisk aktiv handling, hvor man klart viser: vi ønsker et opgør med den førte nyliberale politik.

APK har opsamlet 12 centrale krav for arbejderklassens og ungdommens kamp for forandring gennem enhed nedefra. Vejen til denne er et folkeligt og revolutionært alternativ, der vil et opgør med den neoliberale nedskæringspolitik og den reaktionære krigs- og alliancepolitik i EU og NATO. Et stærkt og solidarisk alternativ.

Se

Slut med arbejdsgiverpolitik – de rige skal betale! Enhedsplatform for fælles kamp


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater