Parodi på demokrati – Af Karsten Jonassen

Vælg mellem to kulsorte regeringsalternativer – eller en nazist der bæres frem af medierne. Vælg politikere der lader krigsforbrydere gå fri, mens de der afslører dem straffes. Det er den reaktionære dagsorden der er sat op til det kommende folketingsvalg.

Af Karsten Jonassen, APK


Så kom der en pensionsaftale i hus. Regeringen, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre enedes om at nedfælde lidt valgflæsk på noget papir. Fremover skal du have ret til at søge såkaldt seniorpension, hvis du er nedslidt og ikke kan arbejde mere end 15 timer om ugen. Ja, jeg kan næsten ikke få armene ned. Du har RET til at SØGE!!, men det er på ingen måde sikkert, at du får noget som helst andet end et afslag. Lur mig om ikke de fleste ansøgere vil få at vide, at de vist godt i et stykke tid endnu kan klare 16-17 timer om ugen.

Overfor dette har Socialdemokratiet opstillet nogle let tågede forestillinger om en objektiv ret til pension, førend man er nedslidt. Hvem kan få det og hvornår? Det er uklart, bortset fra at Mattias Tesfayes mor bør kunne få det, – ifølge sønnen.

Man kunne slippe for hele det cirkus, der skal skabe sympati op til valget, hvis partierne bare genindførte folkepension for alle over 65 år og så i øvrigt også genindførte efterlønnen. Men det kommer ikke på tale. Langt hellere nogle kønne ord, der dækker over et stort tomt hul.

Folketingsvalget kommer jo nok mest til at handle om, hvem der skal stå i spidsen for en fortsat kulsort borgerlig politik, Lars Løkke eller Mette Frederiksen. Forskellen er den samme, det er bare farven, der har en anden lyd. Der bliver en del partier at vælge mellem, herunder en modbydelig fascistoid skiderik, som medierne har hypet i en sådan grad, at han i løbet af et par uger har samlet vælgererklæringer nok til opstilling.

Tillykke til Politiken og alle de andre medier, der har fungeret som glimrende talerør for skiderikken. Alt sammen i ”ytringsfrihedens” navn. I øvrigt ser det ud til, at den foreløbigt eneste opstillede kandidat, udover fjolset selv, er en såkaldt kunstner, der hidtil har udstillet 2 spændende ting: Sig selv nøgen og lort. Så han fortsætter bare sin karriere med at hælde lort ud.

Også valget til EU-parlamentet står for døren. Her er det nok værd at bemærke, at Enhedslisten i en uelegant splittelsesaktion har valgt at stille op selvstændigt. Dybest set dækker det over, at Enhedslisten har bevæget sig endnu et stykke ned ad den glidebane, der hedder ”vi skal blive i EU og forandre det indefra”. Jamen, god fornøjelse med det.

I bedste fald er det formidabelt naivt og en total undervurdering af de europæiske monopoler og deres borgerskaber. Ellers er det et totalt knæfald for kapitalismen og den nyliberale politik i EU. Det er måske også værd at bemærke, at Dansk Folkeparti er gået ind i en af de rigtig reaktionære grupperinger i EU sammen med andre højrepopulister. Til det valg er der kun en ting at gøre: Giv din støtte til Folkebevægelsen mod EU ved at propagandere for den og stemme på den og så i øvrigt kæmpe for, at DK kommer UD AF EU!

Nu vi lige nævner Dansk Folkeparti, så kan det være lidt svært ikke at komme ind på alle de uhyrlige og vanvittige ting, der dukker op i og omkring dem. Bare lige en enkelt ting her: DF vil have strammet lovgivningen (igen-igen), så det bliver muligt at udvise folk, der laver ”uro” ved demonstrationer. Tænker de mon på ham fascisten, der render rundt og brænder koranen af? Nej, for pokker. Det skal være folk med en anden hudfarve end traditionel gris. Næste skridt er vel forbud mod overhovedet at demonstrere.

Efterhånden er vores højt opreklamerede frihed, demokrati og ikke mindst ytringsfrihed blevet en mere og mere tydelig parodi. Burde det ikke være sådan, at de mennesker, der tager demokratiet alvorligt og påviser magthavernes brud på enhver anstændighed, blev hædret og æret? Sådan fungerer det borgerlige demokrati ikke. Frank Grevil lækkede hemmelige papirer om Irak til pressen. Papirerne viste, at politikerne havde løjet for at kunne gå med i USA´s krig mod Irak.

Grevil blev bortvist og idømt fængselsstraf. Anders Fjog Rasmussen blev generalsekretær for NATO som tak for sine krigsforbrydelser. Chelsea Manning lækkede fortrolige dokumenter om amerikanske luftangreb i Irak og Afghanistan. Hun blev i dømt 35 års fængsel. De ansvarlige militærfolk fik fine ordner, mens de bombede befolkninger stadig lider under det. Edward Snowdon lever i eksil i Rusland, fordi han bl.a. lækkede dokumenter, der afslører den amerikanske efteretningstjenestes overvågninger i hele verden. Disse overvågninger forgår stadig.

Julian Assange er talsmand for WikiLeaks, der har stået for et hav af afsløringer omkring USA`s rolle i bl.a. krigene i Mellemøsten. Han har opholdt sig på en ambassade i London i 7 år, men er nu anholdt og fængslet i London. USA kræver ham udleveret og straffet. Hvor er de borgerlige medier og politikere i deres kamp for demokrati og ytringsfrihed? Det er en hul kamp, for den handler udelukkende om at bevare magten og det kapitalistiske system. Enhver der bliver farlig for systemet vil blive forfulgt. Hold kæft, hvor er der megen råddenskab.

Jeg var til Rød 1.maj i Odense. Det var pisse koldt, men stemningen var varm, og kampgejsten var i top. Gode taler, der ikke var alenlange. God musik, der svingede. Perspektiver for kampen og en tro på, at vi ved fælles hjælp kan sende regningen til dem, der har pengene, og vi kan vippe dem af pinden på sigt. Sådan en råkold 1.maj, hvor vinden suser rundt på pladsen mellem alvorsfulde og glade klassekæmpere, hvor sammenholdet består sin prøve, kræver vist et digt af John Max Pedersen:

At leve er at kæmpe
for liv er livets trods
og man kan ikke leve
hvis ikke man kan slås.

At arbejde er livet
at leve er at dø
som blomstens liv er blomsten
afblomstret og i frø

At leve er at elske
at arbejde og slås
at elske det er livet
og livet det er os.

(“At leve er at kæmpe”, John Max Pedersen,1983)

Indlægget er udgivet på KPnetBlogs


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater