Fortsat nej til monopolernes EU – Danmarks skal ud: Læs APKs pjece om EU på KPnet

Arbejderpartiet Kommunisterne, APK udgiver ny pjece om EU med analyser og argumenter for EU-modstanden. Pjecen begrunder, hvorfor det er så vigtigt at Danmark kommer ud af EU, vigtigt for arbejderklassen og for hele den brede befolkning. EU er kapitalens og imperialismens redskab, som styrer alt fra den økonomiske politik til – i alliance med NATO- krigs-og oprustningspolitikken.

I pjecen har vi også optrykt en stærk udtalelse fra de marxistiske-leninistiske partiers internationale konference, CIPOML, som bl.a. fastslår og begrunder, hvorfor EU aldrig kan reformeres, at kampen handler om at komme ud af EU.

Alle de danske pro-EU-medier (og det er stort set allesammen) er fulde af historier om den ’katastrofale Brexit’ – ikke mindst med henblik på at begrave kravet om en ny afstemning om det danske medlemskab. Men Danmark vil være bedst tjent med at stå udenfor EU, og kravet om en ny dansk folkeafstemning har både solide rødder og et solidt tag i befolkningen.
Ingen af de nuværende folketingspartier er afgjorte EU-modstandere. Efter Enhedslisten åbent er slået ind på kurs for at ’ændre EU indefra’ er en konsekvent modstand slet ikke repræsenteret ved folketingsvalget Den rejses i dag ved valget til EU-parlamentet alene af Folkebevægelsen mod EU.

Ingen har haft mulighed for at stemme om medlemskabet siden 1972 – hvor løgnagtige tilhængerpolitikere erklærede, at EU ’aldrig ville blive en politisk union’. I dag er unionen der. Og den udbygges i hurtigt tempo og på alle områder.

Mere end nogensinde er der brug for en stærk og konsekvent EU-modstand, som vil løsrive Danmark fra den stadig mere altomfattende union. Som på alle områder vil forsvare dansk suverænitet og selvstændighed – det vil sige danskernes ret til at forme vores land og dets fremtid.

Ved EU-parlamentsvalget i 2019 er det muligt at stemme på en reel modstanderliste – Folkebevægelsen mod EU og understrege kravet om dansk udtræden af monopolernes EU. Derfor anbefaler APK et kryds ved liste N.
Styrk modstanden – Danmark ud af EU!
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne
April 2019

LÆS PJECEN I PDF HER


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne