Forsvar whistleblowerne Julian Assange og Chelsea Manning!

Britisk politi har anholdt Julian Assange på Ecuadors ambassade i London. Ved udlevering til USA risikerer han dødsstraf eller en meget lang fængselsstraf. Solidaritet er nu uhørt vigtigt. I Stockholm indkaldes der til demonstration fredag arrangeret af Komiteen til Støtte for Julian Assange og ytringsfriheden.


Arrangørerne skriver bl.a.

Whistleblowerne forsvarer vores alles ytringsfrihed og retten til viden om begivenheder, som politikere og andre ansvarlige helst skjuler.

Chelsea Manning fulgte sin samvittighed da hun opdagede dokumentation om USA/NATOs krig og overgreb i Irak og Afghanistan, om hemmelig overvågning af medborgere og andre overgreb.

Julian Assange og Wikileaks fik dermed mulighed for at offentliggøre et stort antal afslørende dokumenter. Julian Assange er nu anholdt på Ecuadors ambassade. Han vil med sikkerhed blive udleveret til USA. Der risikerer han dødsstraf eller en meget lang fængselsstraf.

Chelsea Manning, som allerede har afsonet 7 års fængsel, har nu siddet fængslet i en måned, fordi hun nægter at vidne for den stor-jury som forbereder en indtil nu hemmeligholdt anklage mod Julian Assange.
Vi vil påpege at alle anklager mod Julian Assange i Sverige faldt fuldstændig til jorden.
Det handler om ytringsfriheden!

Der hersker en meget bekymrende situation for begge de to Whistleblowere, men også for presse- og ytringsfriheden i vores lande.

Kendte whistleblowere som Daniel Ellsberg (fornylig interviewet i Sverige) og John Kiriakou, som afslørede CIAs hemmelige torturprogram og mange andre kendte journalister og forfattere forsvarer disse whistleblowere.

Vi håber at de svenske medier vil skrive om denne situation!

LÆS OM DEMONSTRATIONEN
FREDAG D. 12. APRIL – STOCKHOLM  KL. 13-14
Försvara visselblåsarna! Försvara yttrandefriheten!


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne