Skærpet trussel mod Venezuela – mød op ved den amerikanske ambassade i tilfælde af invasion

USA kalder alle tilbageblevne diplomater og personel hjem og den selvudnævnte kuppræsident Juan Guaidó vil mandag erklære ‘undtagelsestilstand’ i Venezuela som en åben provokation mod den siddende regering. I sidste uge blev der udført sabotage mod landets strømforsyning. Truslen mod Venezuela er skærpet og kalder på solidaritet verden over.

Demonstration i Venezuela 9. marts mod de imperialistiske angreb

Grupper i samarbejde med USA-imperialismen gennemførte i sidste uge sabotage mod elforsyningen i Venezuela, hvor strømmen i 70 % af landet blev slukket. Endnu et forsøg på at underminere styret ved at stille det i miskredit og gennemføre en imperialistisk magtovertagelse af det olierige land.

USA’s udenrigsminister Mike Pompeo tweetede dagen efter:
– De har ingen mad, ingen medicin, og nu har de ingen energiforsyning, og tilføjede – Maduro bliver den næste der falder.

USA skærper deres offensiv mod Venezuela og dets befolkning. I februar gik solidaritetskræfter sammen om denne opfordring:

Demonstration foran den amerikanske ambassade i tilfælde af invasion eller kup

“Da situationen uanset weekendens begivenheder stadig vil være meget kritisk opfodres alle til at protestere foran den amerikanske ambassade dagen efter en invasion/kup kl. 17. Medbring fløjter og grydelåg, bannere og megafoner.”


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne