Nej til at udfordre retten til at protestere! Af Frankrigs kommunistiske Arbejderparti, PCOF

Den franske regering fremsætter nye love der vil indskrænke de demokratiske rettigheder. Frankrigs kommunistiske Arbejderparti afviser lovene og kræver retten til at protestere og demonstrere for arbejdernes og de folkelige bevægelsers krav.

Et voldeligt fransk politi anvender bl.a. flash balls mod demonstranter

AF FRANKRIGS KOMMUNISTISKE ARBEJDERPARTI, PCOF

Premierminister Edouard Philippe har annonceret en række tiltag imod de demokratiske rettigheder, nogle mere alvorlige end andre, som han ønsker hurtigt bliver omsat til lov.

Det er De gule vestes demonstrationer, ødelæggelserne og sammenstødene som ”sætter en plet” på demonstrationerne, der bruges til at retfærdiggøre udfordringen mod retten til protest. For første gang kan folk der deltager i en uanmeldt demonstration blive arresteret og stillet for retten.

Forbud mod at demonstrere kan blive brugt mod folk under påskud af, at der er en ”seriøs grund til at tro” at deres opførsel udgør en trussel mod den almindelige orden eller i tilfælde af at de kan blive forbundet med folk, der kan tænkes at gøre dette. Det er den påståede hensigt eller forbindelse, der kommer til at udgøre begrundelsen for et forbud. Arrestationer på stedet vil blive gjort lettere ved at ændre en bødestraf (f.eks. for at bære maske) til en lovovertrædelse.

Dette er den samme type uklare og elastiske begrundelser der kan gøres til genstand for fortolkninger i alle mulige forskellige situationer. Som dem der er blevet brugt i forbindelse med undtagelsestilstanden og som har ligget bag alle ’antiterror’ lovene.

Under gældende lov er 5,339 personer blevet taget i forvaring siden november og 150 fængselsdomme er blevet afsagt.

Den lov som Edouard Philippe vil sætte til afstemning er højreorienteret politik. Det er en højre-diskurs for genoprettelse af orden for enhver pris.

Ikke et ord om politivold, om vilkårlige arrestationer.
Ikke et ord om årsagerne bag den sociale protest, bortset fra at sige at regeringen allerede har givet en hel masse, at den ikke vil strække sig længere og at man nødvendigvis må stille sig tilfreds med ”den nationale debat” (Macron har igangsat en såkaldt national debat i et åbent brev til befolkningen o.a.).

Vi afviser loven, der gennem undertrykkelse og frygt forsøger at afskrække De gule veste fra at fortsætte deres bevægelse og truer demonstrationsretten for alle.

Vi kræver forbud mod de offensive tåregasgranater, flash balls og dræbende våben der anvendes af det franske politi.

Vi giver vores støtte til alle de der kæmper imod social uretfærdighed og for sociale krav: I særlig grad for en højnelse af mindstelønnen, lønninger, pensioner og social sikkerhed, genindførslen af ISF (sundheds-solidaritetsskat), forsvaret for den offentlige service. Disse krav stemmer overens med mange af kravene fra De gule veste; det er arbejderkrav og krav fra de folkelige bevægelser og fra den kæmpende del af fagbevægelsen.

Paris, d. 10. januar 2019
Frankrigs kommunistiske arbejderparti, PCOF

Se hjemmeside for PCOF


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 14. januar 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater