Iran: Solidaritet med arbejderaktivisten Esmail Bakhshi

Det iranske regime har udsat en arbejderaktivist for livsfarlig tortur

I mere end to måneder har arbejderne på sukkerrørs fabrikken Haft Tapeh i Iran strejket for udbetalingen af deres løn og imod privatisering af virksomheden. Strejken er mødt med stor solidaritet fra andre strejkende og mange sektorer i det iranske samfund. I et forsøg på at knægte kampen har det iranske styre anvendt fængsling og grov tortur mod en fremtrædende aktivist og talsmand for de strejkende, Esmail Bakhshi.

 Af Irans Arbejderparti (Toufan)


I mere end 2 måneder har arbejderne på Haft Tapeh sukkerrørsfabrik i Khuzistan provinsen protesteret i gaderne imod at deres løn er måneder forsinket og imod privatiseringen af virksomheden.

Virksomheden blev frasolgt af Den islamiske republiks regering til den private sektor. De strejkende arbejdere kræver, at virksomheden vender tilbage til den offentlige sektor.

Sukkerarbejdernes strejke har tiltrukket støtte fra strejkende arbejdere på stålvirksomheden i Ahwaz by, fra strejkende lærere, fra pensionister, studerende og mange andre sektorer.

Esmail Bakhshi, der er et fremtrædende medlem af Haft Tapeh fagforeningen og talsmand for de protesterende arbejdere blev sammen med mere end 20 andre arbejderaktivister arresteret af Irans efterretningsvæsen d. 18. november 2018.

Under indespærringen var Esmail udsat for hård fysisk og psykisk tortur, han blev gennemtævet og fik brækket ribben, han fik skader på ører, nyrer og testikler og blev givet psykedeliske rusmidler. Han blev løsladt efter 25 dage, fysisk i smerter, men moralsk stærk.

Januar d. 6. januar 2019 lagde Esmail Bakhshi en erklæring på sin instagram profil, hvor han redegør nærmere for torturen:

“Gennem de 25 dage hvor jeg var ulovligt tilbageholdt af Ministeriet for sikkerhed var jeg udsat for flere forskellige slags tortur, og er stadig ikke kommet mig over dem, men må tage smertestillende medicin og nervemedicin. De første dage var jeg tortureret til jeg var døden nær, hvor jeg blev slået og sparket uden et ord til begrundelse.
Jeg lå i 72 timer i min celle uden at kunne bevæge mig og jeg var slået så voldsomt, at selv det at sove var smertefuldt…..”

I sit brev henvender Esmail sig til Mahmoud Alavi, lederen af Irans efterretningsvæsen og forlanger en live TV-debat om årsagerne til at han blev livsfarligt tortureret.

“De havde slået mig så alvorligt, at selv det at sove var ulideligt smertefuld for mig; og næsten 2 måneder efter disse hårde dage har jeg stadigvæk stærke smerter i mine brækkede ribben, nyrer, venstre øre og testikler”.

I sit indlæg slår Esmail fast at den kvindelige journalist Sepideh Qolian, der blev arresteret samtidigt blev udsat for fysisk tortur og mødt med vulgær og sexuelt nedværdigende tiltale.

Esmail Bakhshi anklagede ligeledes regeringen for at aflytte hans telefon og hans private samtaler inden arrestationen.

Esmail Bakhshi’s brev til ministeren for sikkerhed er spredt vidt omkring og har vakt betydelig opmærksom på mainstream medier såvel som på de sociale medier.
Efter at detaljerne om torturen mod en arbejderaktivist var blevet lagt frem offentligt var regimet i den islamiske republik nødsaget til at reagere på hændelsen. Og som sædvanligt lagde sikkerhedsstyrkerne pres på offeret for at benægte torturen.

Esmail Bakhshi og hans familie er under et yderst hårdt pres fra ministeriets side for at trække brevet tilbage og benægte den gennemførte tortur.

Fakta er, at den islamiske rupubliks kapitalistiske system har benyttet sig af tortur i de seneste 40 år imod politiske aktivister og politiske fanger.

Efterretningsvæsenet og sikkerhedsstyrkerne bruger tortur som en metode til at få aktivister til at aflægge falske tilståelser af at “forstyrre den offentlige orden” og “sammensværgelser mod den nationale sikkerhed”. De anvender tortur for at knuse de politiske fangers mod.

I dag forsøger det kriminelle styre i den islamiske republik at bryde den fremtrædende arbejderaktivist Esmail Bakhshis modige kamp for brød, frihed og social retfærdighed. Irans folk vil ikke tie om den islamiske republiks forbrydelser, der har bragt samfundet elendighed og mørke. Vi vil ikke lade regimet få fred. Vi vil beslutsomt protestere og afsløre regimets forbrydelser, og vi vil udgøre en stemme for vores arbejderkammerat Esmail og for andre arbejderaktivister.

Irans Arbejderparti (Toufan) opfordrer til at fordømme den islamiske republiks styre i enhver mulig form og udtrykke solidaritet med arbejderklassen i Iran.
Solidaritetskampagnen med den iranske arbejderaktivist Esmail Bakhshi og andre fængslede arbejderaktivister og politiske aktivister vil ikke stoppe før det islamiske regime har tilstået sin lange liste af forbrydelser. Vi vil sammen med vores kammerater, der har kæmpet for socialisme og mod kapitalisme, imperialisme og reaktion fortsætte vores bidrag til at opbygge og styrke denne solidaritetskampagne.

Det kapitalistiske regime i den islamiske republik Iran – Hænderne væk fra Esmail Bakhshi og hans familie!

Længe leve solidariteten med Esmail Bakhshi og andre arbejderaktivister i Iran!

Irans Arbejderparti (Toufan)

January 7, 2019

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 12. januar 2019


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne