Macrons benzinafgifter går ikke til grøn omstilling – men til våben og gæld mens fattigdommen øges

Et af De gule Vestes centrale krav har været et nej til Macrons afgifter på brændstof, der angiveligt skulle indføres af hensyn til et grønnere miljø. Michel Chossudovsky gennemhuller i nedenstående artikel fuldstændig den franske regerings påstand om hensyn til miljøet. Benzinpriserne stiger tværtimod for at sikre penge til Frankrigs enorme opskruning af militærbudgettet og afbetaling på en statsgæld, der er nået op på 96 % af BNP. At forsøge at stemple bevægelsen som ’klimabenægtere’ er således kun et røgslør for at modgå protesterne, der har udviklet sig til en bred kamp for levevilkårene.

Nyliberal EU- og NATO-præsident headhuntet direkte fra finanskapitalens verden

Brændstofafgifter er en del af en verdensomspændende pakke af fattigdomsreformer. De anvendes i 120 lande verden over og fører ud over de stigende priser på privatbilisme også til prisstigninger på fødevarer, offentlig transport og andre fornødenheder. Det helt nødvendige krav om at sikre klimaet mod temperaturstigninger bruges som røgslør i et forsøg på at gøre stigningerne ’acceptable’ i befolkningen.

Men det er ikke klimaet der nyder godt af energiafgifterne. Frankrig er et af de lande, der lever op til NATOs krav om ekstrem opskruning af militærbudgettet. Macrons regerings militærbudget vil i den næste 6 års periode stige med 40 % ud af et presset offentligt budget, hvor store nyliberale EU-reformer samtidigt er gennemført – under store protester.

Frankrig planlægger en imperialistisk offensiv og indkøber bl.a. 1.700 armerede køretøjer, 5 fregatter, 4 atomubåde, 9 offshore patruljebåde, 12 tankskibe, 28 Rafael kampfly og 55 opgraderede Miragefly. Velfærden nedbrydes systematisk til fordel for militarisering.

Læs artiklen

France’s Yellow Vests: Fuel Tax Hike Triggers Poverty, Finances War and Repayment of the Public Debt
Af Michel Chossudovsky

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 18. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater