Nej til de riges finanslov – Af APK Arbejderpartiet Kommunisterne

Udtalelse


Regeringens tænketank Cepos udtaler ”Det er sundt for børn af kontanthjælpsmodtagere at lære at vokse op i fattigdom”. Samme tanke synes at være ideen i finanslovsforslaget 2019.

Finanslovsforslaget og delaftalen mellem regeringen og Dansk Folkeparti er dybt asociale. De er arbejderfjendske og menneskefjendske. Finanslov 2019 giver til de rige, til forurenerne, til krigens købmænd og generaler –  og lader igen dem, der har mindst, betale regningen.

Statens offentlige udgifter er faldende. Der spares milliarder på ophævelsen af efterlønnen, forhøjelsen af pensionsalderen, færre på kontanthjælp og førtidspension. Der spares millioner på de offentlige ansattes arbejdsforhold, fyringer og brug af ulønnet tvangsarbejde. DF og regeringen er enige om at skære nye milliarder af kroner på folkeskoler, ældrepleje og daginstitutioner med de såkaldte udgiftslofter på kommunal velfærd.

Til gengæld stiger udgifterne til topledelserne i det offentlige, til kontrolsystemer af borgerne, til uduelige it-kontrakter, tilskud til private firmaer, der overtager offentligt arbejde, til politiet, grænsekontrol og kongehuset. Og ikke mindst til militæret med en 20 procents stigning med over 13 mia. kr. i forsvarsforliget.

Med aftalen mellem regeringen og DF får pensionister – som kompensation for tre årtiers statsautoriseret tyveri med satspuljen – 39 kr. mere om måneden, nu hvor satspuljen nedlægges. Kontanthjælpsmodtagere, dagpengemodtagere og førtidspensioner skal i stedet hver måned betale en tvungen pensionsopsparing ud af det lidt, de har. Alle asociale reformer fastholdes og uddybes.

Flere hundrede millioner kr. skal gå til den kommende sundhedsreform, der skal styrke privatiseringen. Med den ene hånd gives en lille særbevilling til kvinder med fødselsdepressioner, mens man med den anden hånd  lukker fødegange og barselsophold.

Til ungdommen er der ikke en krone. Blot at de må arbejde mere uden at blive trukket i SU, samtidig med at de hurtigere skal gøre deres studier færdige.

Med den nye ”hjemsendelses-ydelse” er flygtninge og indvandrere  endnu engang udset til at være prügelknabe for magtens mænd og kvinder. Integrationsydelsen for en enlig forsørger skal beskæres til under 6.000 kr. om måneden. Etårige børn i ‘ghettoområder’ skal i tvungne læringsforløb. Millioner af kroner skal bruges på en lejr på øen Lindholm.

På direktionsgangene hos Dansk Arbejdergiverforening, Danske Bank og Mærsk kan man glæde sig. Cirka 500 mio. kr. årligt sættes af til lavere afgifter og bedre forhold for erhvervslivet. Det gør det ifølge regeringen og Dansk Folkeparti lettere at drive firmaer i Danmark. Og det er blot en ekstra bevilling oveni årtiers gaveregn, skatte-og afgiftslettelser. Ligesom EU og NATO kontorerne i Bruxelles får deres del af kagen.

Som en ekstra arrogant hån har regeringen og DF sat cirkuselefanter på finansloven for at sikre dem “en god pensionisttilværelse her i Danmark.” Man skal være god mod dyrene!

Det er ikke sådan vores skattekroner skal bruges. Det er ikke den slags samfund, vi ønsker. Når regeringen ikke vil lytte til alle de folkelige protester, der har været og er mod denne politik, må den gå af.

VÆK MED DEN ARBEJDER- OG MENNESKEFJENDSKE FINANSLOV!

Arbejderpartiet Kommunisterne APK

13. 12. 18

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 14. december 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater