Digt- og musikaften i Oktober Bogcafé – Et drøngodt arrangement

Torsdag aften havde APK-København og foreningen Oktober inviteret til digt-og musikaften i bogbutikken på Vesterfælledvej. Det skulle vise sig at blive en hyggelig og indholdsrig aften i den pænt fyldte butik.

Af Poul Andersen

Efter en kort introduktion af Lisbet Bonde til aftenens program, indledte Albert Scherfig, oldebarn af forfatteren og kommunisten Hans Scherfig, med en introduktion til en børne-billed-kunst-bog hans oldefars havde lavet til datteren Christine.

Med titlen “Christines bog” er den netop blevet udgivet og kan bl.a. købes i Oktober Bogbutik. Herefter var det Harald Haralds tur til at læse op af nogle af sine digte og også et par sider af en endnu ikke udgivet roman. Især et digt, som første gang var blevet fremført foran Frederiksberg rådhus i solidaritet med Næstehjælperne og Jobcentrets Ofre, var blændende. Fyldt med både vrede og humoristisk sarkasme på en finurlig måde.

Poet, revolutionær samfundskritiker – og musiker –  Harald Harald

Så var det Lesley-Ann Browns tur til at overtage mikrofonen. En herboende amerikaner og forfatter, poet og kvindesags aktivist, som talte om vigtigheden af at huske på historien og de mødre, bedstemødre, oldemødre o.s.v. der kom før os.

Lesley-Ann Brown læste et stærkt digt op på amerikansk, men oversættelse til dansk lå på bordene

Efter en lille pause, hvor vi kunne få fyldt op af te, kaffe, øl eller vin. Gik “ Carsten og Benedikte” på scenen og sang og spillede nogle numre. De fleste nogle de selv havde skrevet tekst og musik til, men også numre fra den danske vise- og sang skat. “Manden på risten”, “Månestråle” m.fl. Et enkelt irsk nummer, Whisky in the jar, blev der dog også klappet taktfast til.

Carsten præsenterede meget stærkt guitarspil og Benedikte har en ganske særlig og smuk stemme

Inden aftenen helt var slut gik Harald Harald på igen, det viste sig nemlig han havde flere talenter. Han spillede på guitar til selvkomponeret tekst i den amerikanske blues tradition og også et enkelt nummer med dansk tekst, der handlede om en alkoholiker med rystende hænder på et brunt værtshus. Både godt skrevet og meget rammende. Efter en dejlig aften kunne vi således begive os hjemad i det regnfulde vintermørke, med batterierne ladet op af både underholdende og vedkommende kultur.

Kort sagt et drøngodt arrangement !

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 7. december 2018

 

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater