Gaza Works – en fotoudstilling om livet i Gaza

I sidste uge Havde Foreningen Oktobers Venner og APK arrangeret et besøg i Den sorte Diamant for at se Kent Klichs fotoudstilling Gaza Works. Kent Klich viser et andet billede af livet i Gaza, end det der normalt ses i de vestlige medier. Med sine billeder viser han hverdagslivet i et konfliktfyldt område og befolkningens beslutning om at ville bestemme i eget land.

Udstillingen består af flere mindre billedserier. En serie viser, hvordan man laver brystproteser til brystopererede kvinder ud af det forhenværende materiale. En anden serie er fra området i Rafah, hvor 130 hovedsagelige civile blev dræbt på Black Friday, den 1. august 2014, og et lysbilledshow viser pasbilleder af samtlige dræbte.

Kent Klich blander egne billeder med andres billeder fx billeder fra folks private fotoalbum. På den måde kan han vise hverdagen i familierne, en hverdag han som skandinavisk mand, der ikke taler sproget, ikke har adgang til.

Billederne på udstillingen er samlet gennem flere besøg i Gaza over en længere periode, hvor Kent Klich har haft et tæt samarbejde med forskellige Ngo’er og personer i landet. Du kan læse mere om Kent Klich, og du kan høre Kent Klich fortælle om sit arbejde med bl.a. Gaza Works.
Udstillingen kan bestemt anbefales, den kan ses indtil den 2. februar og det koster 60 kr.

Jette Nyboe

Om udstillingen fra Det Kongelige Bibliotek

Se her om fotografen og arbejdet med udstillingen:


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 5. december 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater