NEJ til G20-topmøde og Ud med IMF!

G20 klubben starter fredag d. 30. november deres topmøde i Sydamerika, i Argentina. G20 består af verdens rigeste lande og repræsentanter for EU – kort sagt verdens imperialistiske stormagter der mødes og praler med hvilke journalister de har parteret og hvilke de lande de har invaderet.

Af Franz Krejbjerg


I Argentina har G20-landene fået en varm velkomst af befolkningen, hele ugen har Buenos Aires været fyldt med demonstrationer – herunder en march der havde tilbagelagt 170 km i protestoptog. 50.000 mennesker deltog i et stort anti-imperialistisk arrangement, der kritiserede den argentinske regering for, i ledtog med IMF, at have pålagt befolkningen at betale af på en uoverstigelig gæld til udenlandske banker.

Og i dag den 30. november er der lagt op til en kæmpe fælles demonstration i protest mod den fortsatte krisepolitik.

G20 har spillet en vigtig rolle som et internationalt forum siden finanskrisen i 2008. Siden da har de rigeste lande brugt dette forum til at diskutere de politikker, der regulerer det internationale finansielle system. Et system, der favoriserer finanskapitalen og spekulanterne, til skade for arbejdspladser og arbejderklassen.

Topmøderne har været med til at understøtte en fortsættelse af den politik der førte til finanskrisen, en politik der dikteres af EU, IMF, Verdensbanken, OECD og andre internationale organisationer, der domineres og styres af de rigeste lande.

En politik der går ud på deregulering af spekulanterne og fri og uhindret adgang for kapitalen i de fattige lande. En politik der sikrer at de rigeste lande bliver rigere, og den globale ulighed vokser år for år.

De seneste afsløringer af skattesvindel i den finansielle sektor i Danmark og EU har dokumenteret at al deres snak om mere kontrol med bankerne har været rent bluf, ingen har ‘lært’ noget af krisen i 2008, og en ny international krise er på vej. Og G20- landenes eneste interesse er at sikre at byrden atter kan sendes til arbejderklassen, mens de sidder trygt bag massiv politibeskyttelse.

Demonstranter i Argentina udtaler bl.a.:

– Vi forkaster G20, og nægter at anerkende deres beslutninger. De imperialistiske magters statsoverhoveder er kommet til vores land for at diskutere, hvordan de kan styrke deres magt og fortsætte undertrykkelsen af resten af verden. Hvordan de fortsat kan udplyndre nationer som vores. G20 landene er de ansvarlige for den sult og de krige hersker på jorden.

Kammerater, vores land og vores folk har ingen fremtid, hvis vi ikke bryder Macri’s (Argentinas præsident o.a.) reaktionære pagt med IMF, hvis vi ikke suspenderer betalingen af den uretfærdige gæld, som holder os i fortsat krisepolitik.

Der er ingen gode imperialister. Ud med G20, ud med amerikanske, britiske, europæiske, kinesiske, russiske imperialister, alle dem der konkurrerer om at snylte på vores land og arbejde.

En af de omfattende protester mod G20 – den 170 m lange march op til G20-topmødet

 

Se

Partido Comunista Revolucionario – PCR

Facebook

PCR er som Arbejderpartiet Kommunisterne medlem af den marxistisk-leninistiske verdensbevægelse CIPOML

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 30. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne