Kvindedigter presset fra at fremføre sin kunst på antivoldtægtsdemo

En kvindedigter stod på programmet på søndagens antivoldtægtsdemonstration i København. Hun skulle fremføre et digt om kvinder, moderskab, kvindeslægt og om kolonialiserede kvinders historie. Men det blev hun forhindret i. En person følte nemlig at det var for stærke sager til demonstrationen. Derfor blev digteren Lesley-Ann Brown – med opbakning fra hovedarrangøren Amnesty International – presset til at trække sig fra arrangementet.

Lesley-Ann Brown – hør hende på Digt- og Musikaften 6. december i Oktober Bogcafé

Det var på FNs internationale dag mod vold mod kvinder sidste søndag at Amnesty International havde indkaldt til demonstration i flere byer under parolen ”let’s talk about yes”.

Parolen dækker over et krav om at voldtægtslovgivningen i Danmark ændres til aktivt samtykke, altså at det er voldtægt hvis ens partner ikke har sagt ja. En række kvindeorganisationer og antiracistiske organisationer var medarrangører. Blandt andet Black lives Matter Denmark og Women’s March Copenhagen. Organisationer der i sær forbinder kvindekampen med den antiracistiske kamp.

Forfatteren og poeten Lesley-Ann Brown var inviteret til at fremføre et digt hun har skrevet som opfordrer kvinder til at mindes deres formødre. Digtet er samtidig antiimperialistisk og antiracistisk og et eksempel på et kampdigt hvor kunsten bliver brugt politisk til at skabe modkultur. Men få timer før demonstrationen blev der på de sociale medier lagt afstand til digtet og trusler om boykot af demonstrationen på grund af digterens planlagte optræden blev fremsat.

Amnesty reagerede ved ikke at bakke op om den kunstner der skulle optræde til deres demonstration eller sørge for hun følte sig tryg, men i stedet tage sig af boykottruslen og lægge afstand til Lesley-Ann Brown ved at understrege Amnestys holdninger ikke var de samme som Lesley-Anns. Presset betød at Lesley-Ann ikke fremførte sit digt på demonstrationen.

Til gengæld har Lesley-Ann sagt ja til at fremføre sit digt i Oktober Bogcafe i København til digtaften den 6. december. Det er uhyre vigtigt at vi lytter til stærke kvindestemmer og især uhyre vigtigt at vi ikke udsletter kvindekunst, men tværtimod kæmper i mod når andre forsøger at udslette kvindekunst og gøre kvinder tavse.

Kom selv og hør det stærke digt der var for stærke sager til ”let’s talk about yes”-demonstrationen.

DIGT OG MUSIKAFTEN
Torsdag d. 6. december kl. 19-22
Oktober Bogcafé
Vesterfælledvej 1B, København

 

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 28. november 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater