Ild og Frihed: Fortællingen om Savage Rose – Oktober Radio Aarhus

Udsendelsen 3. november 2018

Annisette har i samarbejde med journalisten Michael Gonzalez skrevet et storværk om de første 50 år af Savage Rose historie.

Samarbejdet om bogen begyndte for tre år siden, hvor Michael Gonzalez mødte Annisette i forbindelse med et interview til et musikmagasin. Det udviklede sig til et samarbejde, hvor Annisette har bidraget med masser af stof og fotografier, og Michael Gonzalez tog med på turné i 2015 og kom med bag scenen. Michael Gonzalez har også opsøgt mange tidligere musikere, der har deltaget i bandet og samlet stof fra samtlige 50 år på verdensscenen.

Musikken har hele tiden udviklet sig, og samtidig har bandet aldrig mistet kontakten til folkemusikken og protestsange –  og ud over deres egne numre er der ofte et nummer med på koncerterne, der er fra arbejderbevægelsens internationale sangskat.

Bogen er også fyldt med anekdoter fra turnélivet, og historien handler også om alle de steder, hvor Savage Rose har stillet op, fra små bygder i Nordnorge, til Grønland og i Libanon –  og alle steder bliver musikken det universelle sprog, der forbinder mennesker.

I 2017 kunne Savage Rose fejre 50-års jubilæum med en stribe udsolgte koncerter, og Annisette har ingen planer om at stoppe med at spille. Hun startede med at optræde allerede som 7-årig og håber at kunne blive ved, til hun skal herfra.

Titlen på bogen – Ild og Frihed – er fra den LP, der udkom i 1989. Biografien om Savage Rose er på 480 sider med masser af billeder. Og den kan stærkt anbefales.

http://www.thesavagerose.net/

https://www.politikensforlag.dk/ild-og-frihed/t-2/9788740033908

http://gaffa.dk/artikel/133411/gaffa-skribent-udgiver-bog-om-savage-rose

 

I sidste halvdel af udsendelsen følger vi op på den skøre historie fra PET, der lukkede landet i en spøgelsesjagt den 28. september.

En måned senere forklarer man nu, at man mistænkte Irans regering for forsøg på at myrde et ledende medlem af en iransk separatist gruppe der lever i eksil i Danmark.
Der er endnu ikke fremlagt et bevis på påstanden, men der er i stedet stillet krav om sanktioner og diplomatiske skridt mod Iran. Helt i linje med USA, Israel og Saudi-Arabien, der pønser på at forberede en krig mod Iran.

Tilsyneladende er en norsk statsborger med iransk baggrund blevet anholdt i Sverige og udleveret til Danmark, anklaget for at bistå en fremmed stats efterretningstjeneste. Han har dog nægtet. Den israelske presse har rapporteret, at Mossad tippede danskerne om det iranske plot.

Ifølge PET skulle lederen for den danske gren af ”Arab Struggle Movement for the Liberation of Ahvaz” (ASMLA) være målet for dette komplot. ASMLA er en lille, radikal bevægelse, der kræver uafhængighed for en lille del af Iran.

Den 22. september 2018 blev en militær parade i Ahvaz, der markerede årsdagen for Iran-Irak-krigen, udsat for en terrorbombe, hvor 29 personer –  især civile, der så på paraden – blev dræbt, og omkring 70 andre blev såret. Både ISIS og ASMLA gruppen tog ansvaret.

Efter terrorangrebet blev ambassadørerne fra Holland, Danmark og Storbritannien indkaldt til møde i det iranske udenrigsministerium, hvor Iran protesterede mod, at disse lande gav husly til førende medlemmer af separatistgruppen.

Den egentlige historie er altså, at Danmark har givet husly til en separatistgruppe, der helt åbent propaganderer for opsplitning af Iran, og som måske er involveret i terrorhandlinger.

HØR UDSENDELSEN HER

 


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK


Udgives af 
APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnet 4. november 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne