NATO kører tungt krigsmaterial gennem Danmark og USA truer Rusland med at ‘sætte missiler ud af spillet’

I de kommende uger vil 500 tunge militærkøretøjer tromle igennem Danmark på vej mod krigsøvelsen Trident Juncture med centrum i Norge. De seneste års kolossale krigsøvelser i de nordiske lande er tæt forbundet med NATOs militære pres mod Rusland med troppeopstillinger ned gennem Europa og dannelse af en række udrykningsstyrker. At krigsforberedelserne hurtigt kan vende fra øvelse til varm krig viser truslerne fra USA’s NATO-ambassadør på det igangværende møde mellem NATO’s krigsministre.

Arktisk krigsførelse er i centrum for NATOs militærøvelse Trident Juncture

Den massive troppetransport der starter d. 4. oktober er den største siden 1990’erne, ligesom Trident Juncture er den største øvelse i adskillige år. 45.000 soldater, 150 fly, 70 skibe, 8 ubåde og 10.000 køretøjer vil blive sat i spil.
Den tunge transport gennem landet består først og fremmest af britiske militærkøretøjer via Tyskland, og selve transporten er en vigtig del af øvelsen, der skal ses i sammenhæng med NATOs og EUs samarbejde om fri og hurtig transport af tunge våben gennem Europa.
Nye krigsforberedelser: NATO gør Europas veje klar til tunge våben

Øvelsen skal foregive NATOs reaktion på et angiveligt angreb fra Rusland, der udløser NATOs musketéred.

“Kold viden er hot i NATO”
– citat ‘Forsvarets hjemmeside’

Viden om krig under arktiske forhold er højt prioriteret i NATO, og det er netop hvad der skal trænes i Norge, Sverige og Island – til lands, til vands og i luften.
I øvelsen indgår bl.a. NATOs udrykningsstyrker, hvor Danmark har en 1000-mands stående styrke. Der skal trænes samarbejde i krig under forhold med kulde, is og sne.
Alle NATO-lande samt Sverige og Finland deltager, og øvelsen løber fra 25. oktober til d. 7. november.
Over hele Norge vil der blive protestret og demonstreret mod Trident Juncture.
Se Aktion mod NATO-øvelsen Trident Junture

Truslerne sidder løst

Godt timet med øvelsen kom USA’s anklager og trusler mod Rusland for at placere mellemdistanceraketter tæt på Norges grænser – i Kaliningrad. Det var en klar trussel om at fjerne raketterne gennem et militært angreb, da USAs NATO-ambassadør udtalte: “Det kan blive aktuelt at tage de russiske raketter ud”. Det blev senere modereret, men truslen var ikke til at tage fejl af, og fortæller at USA ser brugen af et direkte militært angreb på Rusland som en mulighed.

Krigsstemningen piskes op omkring NATO-mødet, og den ene sag kan næsten ikke komme til for den anden. På samme tid køres en historie frem, hvor den britiske udenrigsminister udpeger den russiske militære efterretningstjeneste GRU som direkte ansvarlig for flere konkrete hackingepisoder, og den gamle sag, hvor GRU anklages for at have forgiftet britiske spioner.
På den første anklage reagerede udenrigsminister Anders Samuelsen straks, som med en fastlagt replik fra drejebogen med ordene:

“Den slags adfærd er fuldkommen uacceptabel. Vi kan ikke bare se stiltiende til, når vores demokratiske institutioner bliver forsøgt undergravet”.

NATO-topmødet fortsætter, under overskriften EUs og NATOs fælles oprustning af Europa.


Det
te er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 4. oktober 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater