Rigets sikkerhed og åbenhed – Oktober Radio Aarhus

Udsendelsen 29. september 2018

I første del af udsendelsen taler vi lidt om retssagen mod Jakob Scharf, den tidligere chef for PET (2007 – 2013).

I denne uge begyndte retssagen i byretten, hvor han står anklaget for at have afsløret fortrolige oplysninger om efterretningstjenestens arbejde og for brud på tavshedspligten, i bogen Syv år for PET, som han udgav i samarbejde med Morten Skjoldager fra dagbladet Politiken.

Bogen gennemgår en række store sager ved at inddrage allerede offentlige kilder, som dokumenter fra retssager, og avisartikler. Og udgivelsen var bl.a. et ønske om at prale med resultaterne, men også et forsøg på at være lidt mere åbne om de hemmelige tjenester.

Det faldt ikke i god jord, og politiet fik nedlagt fogedforbud mod bogen dagen før den skulle udkomme i 2016.

Men da var der allerede udleveret anmeldereksemplarer og der valgte Politiken at udgive hele bogen som et særtillæg i avisen. Da skaden var sket, bortfaldt fogedforbuddet, men retssagen mod den tidligere PET-chef blev opretholdt, og det kan ende med at han skal en tur i fængsel, ligesom tidligere Frank Grevil, der blev dømt fængsel for at give forsvarets hemmeligstemplede Irak-vurderinger til pressen, som viste, at statsminister Anders Fogh løj overfor Folketinget i 2003.

Netop fredag den 28. september så vi hvordan at politiets hemmelighedskræmmeri dybest set er meningsløst, og dækker over misforståelser og i værste fald er med til at skjule inkompetence. Politiet lukkede ned for adgangen til hele Sjælland, og senere Fyn.

Titusinder af rejsende måtte vente i timevis på at komme hjem til weekenden, fordi en stjålen bil, med en gruppe kriminelle blev set i nærheden af en person som PET folk stod vagt ved.

Det må antages at denne person er meget vigtig, fordi normalt er der intet politi i miles omkreds hvis der kører en folk banditter rundt i en stjålen bil. Tværtimod kommer politiet altid med en lang lidelseshistorie om at de er underbemandet og ikke lige har tid.

Nu fik vi for en gangs skyld syn for sagen, der er tilsyneladende masser af politi når det gælder vigtige sager.

Supersygehus er ikke lavet af hensyn til patienterne

I sidste del af udsendelse taler vi om supersygehuse, med udgangspunkt i Århus.
Udvidelsen af Skejby sygehus er ved at stå klar til indflytning. Det nye ”supersygehus” der skal overtage fra samtlige hospitaler i Århus, åbnede tidligere i år for flere afdelinger.

Og især er det centraliseringen af skadestuen der har dokumenteret hvor uheldigt det hele er tænkt, fordi det giver meget lang transport og når man endelig er fremme, så er der knap en kilometer fra Letbanens stoppested til skadestuen der er placeret på den anden side af hospitalet fordi det også er akutmodtagelse for ambulancer der kommer ind via motorvejen.

Der er meget lidt fornuft i centralisering af sundhedsvæsenet. Det bygger på nogle forældede forestillinger om hvilken type af sundhedspersonale, der skal være fysisk tilstede, og man tager ikke hensyn til patienterne men udelukkende en model for behandling, der er som en fabrik.

Kilde: Nedtur for kolossalt supersygehus i Skejby: Patienter lider under lange gåture

Fremtidig placering af hospitaler i Danmark:
Her ligger dit supersygehus

I den kommende uge er der Folketingets åbning og der er indkaldt en demonstrationer med nedskæringer i København.

Læs mere her: VELFÆRD, LIGHED OG BOLIGER TIL ALLE – DEMONSTRATION VED FOLKETINGETS ÅBNING 2. OKTOBER 

HØR UDSENDELSEN HER

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  30. september 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater