Fredsfestival i Århus: Hvad laver Danmark i Baltikum?

Der foregår en heftig oprustning og krigsopbygning i de nordiske lande rettet mod Rusland. Århus Fredsfestival 2018 sætter fokus på NATO’s planer for Norden og Baltikum, og ikke mindst på den krigsmodstand der bygges op. Mod rustningsudgifter, krigsfaren og de kæmpemæssige militære krigsøvelser.

SØNDAG D. 14. OKTOBER KL. 12 -18
FOLKESTEDET, CARLS BLOCHS GADE 28, ÅRHUS


Fredsfestivalen lægger op til debat om NATO’S PLANER I NORDEN OG BALTIKUM:

Oprustningen er på himmelflugt. 4,9 milliarder kr. mere om året i de kommende år skal gå til militæret – og endnu mere derefter, hvis det står til NATO. Gør det verden mere fredelig? Hjælper det freden på vej, at danske soldater og kampfly placeres tæt op ad grænsen til Rusland? At Danmark køber nye bombefly? At hele Norden opruster mod Rusland? Sikrer NATO’s atomvåben fred i Europa?
Vi mener NEJ, tværtimod.

Og stiller spørgsmålet: Hvor omfattende er krigsforberedelserne rent faktisk? Og kan vi selv gøre noget for at stoppe rustningsvanviddet?

PROGRAM FOR FREDSFESTIVAL

Ståle Olsen, Norge: Modstand mod NATO’s militærøvelse Trident Juncture

På 100 årsdagen for slutningen på første verdenskrig gennemføres NATO-øvelsen ”Trident Juncture” i Norge. Fra 25. oktober til 7. november skal 40.000 soldater fra 30 lande træne krig. Der planlægges protester i en række norske byer.

Dorte Grenaa: NATO og EU opruster Danmark

Dorte Grenaa vil give et overblik over de omfattende og skræmmende krigsforberedelser i Europa, Danmark bidrag og lægge op til debat om dagens krigsmodstand. Dorte trækker på erfaringer fra mange års erfaringer som aktiv modstander af Danmarks krige.

Hasse Schneidermann: Er en fredelig dansk sikkerhedspolitik mulig?

Er der mulighed for en fredelig dansk udenrigspolitik som medlemsland i NATO og EU? Hasse er formand for Fredsministerium.dk.

Murmalerier på Sardinien: En historie om folkelig protest mod militærbaser ved Kirsten

Fra 1960’erne har Sardiniens befolkning kæmpet mod oprettelsen af NATO-baser på øen. I en tradition for murmalerier ses mange motiver vendt mod krig – også fra i dag. En rejseberetning med billeder.


Billedkunstner Thomas Kruse: Krigsmodstand på plakaten

Thomas Kruse har siden 1970’erne bidraget til krigsmodstanden med sine plakater, og vil på fredsfestivalen vise en række eksempler – internationale såvel som egne – fra John Hartfields nazimodstand til de seneste års. En række af Thomas plakater vil være udstillet.


Iraktribunal er klar til høring i november

D. 10. og 11. november vil det folkeligt nedsatte tribunal til undersøgelse af Danmarks krige i Irak og Afghanistan afholde en høring over to dage om Danmarks krigsdeltagelse. Formand for Tribunalforeningen Helge Ratzer orienterer.

KULTUR OG CAFÉ

Det internationale sangkor Pro Pace og Gudmund Auring vil synge og spille.


Dagen byder også på lækker mad fra cafeen
– musik og samvær.

Gratis adgang

Folder i pdf:
FREDSFESTIVAL 2018 folder s. 1-4-1

FREDSFESTIVAL 2018 s. 2-3

Begivenhed på facebook

Dette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne


KPnet 28.  september 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater