Hvordan vi slipper af med de andre – Oktober Radio Aarhus

Udsendelsen 22. september 2018

‘Hvordan vi slipper af med de andre’ var en samfundssatire der gik i teateret nogle år tilbage.

Nu er det virkeligheden i Boligforeningernes absurde forsøg på at sende de formastelige beboere der er dømt uønskelige ud i kulden.

Skovgårdsparken er en lille afdeling i Brabrand Boligforening i Århus der i december 2016 kom på regeringens ghettoliste fordi der nu var 41 procent af beboerne der var overførselsindkomst.

Dengang skrev afdelingen af de havde besluttet at ignorere det, for stemplet giver ingen mening. Afdelingen er så lille at det handlede om 3 personer der skulle i arbejde.
Nu er stemningen tilsyneladende skiftet og der er blevet sat opslag op hvor man har tilbudt at betale flytteomkostninger for folk på overførselsindkomster.

Hvor de i så fald skal flytte hen svæver i luften, men det er et godt eksempel på hvordan regeringen og kommunens svigt, i sidste ende føre til at mennesker der er ramt af arbejdsløshed eller sygdom bliver behandlet som uønskede i stedet for at blive hjulpet. Og det er jo netop den neoliberalistiske doktrin: Diskussionen skal ikke handle om at hjælpe og give plads, men om hvordan vi slipper af med disse uønskede uproduktive individer.

Og det er endnu ikke et dikteret direkte, men fordi der er en trussel om at regeringen med deres ghettostempler og nedrivningspolitik kan fjerne 400 lejligheder, så har man fået Boligforeningens afdelingsbestyrelse til tænke at vi løser vores eget problem ved at sende folk ud af kvarteret, uden at tænke over hvor pokker folk så skal bo, og hvordan man medvirker til at bestyrke den herskende politik, hvor det at blive syg eller arbejdsløs nu pludselig også betyder at man bliver husvild. Om ikke bortvist så får et vink med en vognstang om at man ikke er ønsket.

Kilde: 50.000 kroner for at flytte: Boligafdeling vil have bestemte beboere ud

Lørdag den 29. september er der en landsdækkende protest imod Folketingets “Ghettopakke”.
Der er planlagt demonstrationer i København, Odense og Århus.

København: Demonstration d. 29. september Nytorv kl. 13:00

Odense: Demonstration d. 29. september Flakhaven kl. 13:00

Århus: Demonstration d. 29. september Rådhuspladsen kl. 13:00

I sidste halvdel af udsendelsen kommer vi lidt ind på ugens store danske skandale i Den danske Bank.

Det er en sag om hvidvaskning af penge gennem en filial i Estland, der stod på i syv år fra 2007 til 2014, på trods af mange advarsler fra bl.a. den russiske centralbank. Endnu er det fulde omfang af skandalen ikke afdækket, det er endnu uvist hvor mange mia. det handler om, men det kan være over en billion danske kroner, og det er heller ikke afdækket hvor pengene kom fra, og hvor de er sendt hen.

Så i praksis kan det være penge der er sendt til skattely, eller kommer fra narkotika, eller menneskehandel og finansieringen af krig og terrorisme.

Nye tal fra EU-Kommissionen viser der i 2016 stadig var massiv svindel med moms når der handles internt mellem landene. Medlemslandene går glip af næsten 150 mia. euro om året – eller hvad der svarer til 1100 mia. kr.. Tallet er beregnet med udgangspunkt i det såkaldte momsgab, penge der skulle have været i kassen ud fra de transaktioner, der har været, men som aldrig er dukket op.

Ud af de manglende indtægter dækker mindst 50 mia. euro over beløb der er udbetalt som refusioner til kriminelle der har udnyttet EU’s idiotiske systemer til at malke skattekassen.

De penge er gået til mafia virksomhed – og en del sikkert sendt gennem Den Danske Bank i Estland.

Læs også: Danske Bank skandalen er kun toppen af isbjerget

HØR UDSENDELSEN HER

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  23. september 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater