Alle er velkomne i Smilets by undtagen fattige – Oktober Radio Aarhus

Udsendelsen 23. juni 2018

I første del af dagens udsendelse taler vi om den politiske aftale, der blev indgået tirsdag den 19. juni mellem et flertal i Aarhus Byråd, om nedrivning af familielejligheder.

Kort fortalt går det ud på at Århus kommune vil rive ca. 1000 almene familie-lejligheder ned i Brandbrand og Halse, der ligger 4 – 5 km. fra centrum og i stedet opføre 1.000 nye almene boliger udover den almindelige kvote andre steder i byen, dvs. i nye kvarterer 10 – 12 km fra centrum, og ikke familieboliger, men mindre boliger.

Til tvangsflytningen af de berørte, forestiller kommunen sig at boligforeningerne pålægges at stille det nødvendige antal egnede ledige boliger til rådighed i dele af byen,  der endnu ikke er kommet på nogen sort liste for socialt udsatte. Tvangsudflytningen vil antageligt påvirke eksisterende medlemmers mulighed for at flytte, og sætte ventelister til familieboliger i bero frem til 2030. Og kommunens sociale boligtildeling vil få svært ved at finde plads til selv til de der har akut bolignød.

I forvejen lider Århus under manglende familieboliger, hvilket har ført til at et større og større antal pendlere, fordi man skal langt ud på landet for at finde noget der er til at betale.
De berørte områder er i forvejen midt i en allerede planlagt renovering med omfattende forandringer.
Der hvor man river eksisterende billige lejligheder ned, skal der i stedet bygges private boliger.

Typisk er prisen for en ny privat lejlighed 2-4 gange så dyr som en eksisterende almennyttig bolig, men også nyopførte almennyttige kan være 1,5 til 2 gange så dyr som en eksisterende. Den politiske aftale handler derfor helt entydigt om at jagte socialt udsatte familier ud af Århus.

Læs også:
Ghettoplan Aarhus: Stop massakren på boligområderne!

Skagen festival har i år valgt at tildele Den Danske Folkemusikpris til The Sands Family, grundet deres store betydning for folkemusikken.
Vi spiller deres udgave af “I Come & Stand At Every Door”

Til sidst omtaler vi en ny murstens biografi ALI Et liv om Muhammad Ali, af den amerikanske journalist Jonathan Eig.

Det er en velskrevet og underholdende bog, der sætter den fantastiske historie om Muhammad Ali i perspektiv og fortæller  alt fra bokseverdenen til amerikansk historie.

HØR HELE UDSENDELSEN HER

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  23. juni 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater