Kampen vindes uden for forligsen

Der er kommet et nyt banner op uden for ‘forligsen’. Nej til delforlig for regionen står der på det.

”En for alle, alle for en” – en enkelt finger i vejret, der er blevet bevægelsens tegn for en løsning for alle

Det er HK-kommunal, der står som afsender HK i regionen er et af de forbund, hvor forhandlerne natten til onsdag valgte at skrive under på et forslag til delforlig. Det skete i klar modstrid med den musketered, de offentligt ansatte i månedsvis har sluttet op om: en løsning for alle.

Det er klart forræderi, og folk foran forligsen er denne morgen vrede og forbløffede. Hvordan kunne det ske? Folk møder hinanden på tværs af forbund som vanligt uden for forligsen og spørger hinanden: Står I fast? Kæmper I videre? Selvfølgelig.

Selvfølgelig kæmper vi videre foran forligsen. Den bevægelse, der de sidste måneder har vokset sig så stærk om et fælles krav: en løsning for alle offentligt ansatte – kan ikke knuses af enkelte fagbossers forræderi.

Der er stadig en klar vilje til at kæmpe videre.

-Der er flere der spørger hvad gør vi nu, siger Nina Bonde, der er djøf’er og meget aktiv rolle i bevægelsen:
– Det er helt klart at vi bliver stående her til der er fundet en løsning for alle. Og vi håber at også alle jer, der har fået et tilbud om en aftale, vil komme herind og stå sammen med os.

Delforliget skal nemlig nu til afstemning blandt den lille andel af de regionalt ansatte, der er indgået aftale for i forligsinstitutionen. HK Kommunals holdning er allerede meget klar.

Det samme er holdningen til Dennis Kristensen. De han kommer skulkende ud af forligsen bliver han mødt med ”en for alle, alle for en” og massevis af fanevagter, der har løftet en enkelt finger i vejret: Det der er blevet bevægelsens tegn for en løsning for alle.

Der forhandles videre og der er massiv opbakning til at stå fast på kravene og på en løsning for alle. De mange offentligt ansatte, der den sidste uge har stået i døgndrift foran forligsen, bliver stående og holder forhandlerne fast på kravene.

 

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet  26. april 2018

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne