Støttedemonstration for Bitten foran Frederiksberg Rådhus 5. april

Mange var mødt op til demonstrationen i går eftermiddags. Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne organiserer rigtig gode demonstrationer. Her er ingen falske politikerløfter, ingen tom buldren fra fagpampere, her bliver gået til stålet – det er de reformramte selv og deres støtter, der er på talerstolen.

Af Lisbet Bonde
Fotos KPnet og Jobcentrets Ofre


Anne Marie Helger som havde iført sig Metroarbejdernes hjelm og jakke indledte med at forklare, at hun var mødt op i sikkerhedstøj for at sikre sig mod at blive ramt af en reform!

For Anne Marie Helger er Næstehjælpernes og Jobcentrets Ofres kamp blevet en hjertesag, ligesom det er for Bitten Vivi Jensen, som var hovedtaleren. Hun er tidligere medarbejder i et rehabiliteringsteam i Frederiksberg Kommune. Bitten blev fyret, fordi hun udtalte kritik af forholdene. Siden hun trådte frem i pressen med sin alvorlige kritik er hun blevet overvåget af kontrolteamet i forvaltningen og blevet udsat for allehånde beskyldninger.

På pladsen var meningen om kommunen og opbakningen til Bitten dog krystalklar. Bitten er vores helt, stod der på et af de mange skilte.

Bitten har som bisidder på helt frivillig basis hjulpet nogle af de hårdest ramte gennem systemet. Det er bl.a. det, kommunen nu bruger mod hende.

Læs om Bittens sag her

Dagens demonstration blev holdt både for at blive ved at protestere mod systemets umenneskelige urimeligheder mod syge og reformramte, og det var i høj grad en støttedemonstration for Bitten. Derfor blev demonstrationen også afholdt foran Frederiksberg Rådhus.

Men som det kom frem, både i formanden for Jobcentrets Ofres, Kim Madsens tale og i en tale fra Henning Søder fra Vordingborg, foregår denne kontrol og overvågning af folk på sygedagpenge overalt i landet. Og f.eks. politiske udtalelser og aktivitet på facebook kan føre til, at jobcentrene tæller det med som arbejdsevne og sætter kravene til dig op eller direkte fratager dig ydelser.


Bitten er yderligere blevet mødt med et krav om tilbagebetaling af hvad de kalder uberettiget udbetalte sygedagpenge. Det er en ren straffeaktion for at have åbnet munden og kritiseret de horrible forhold i Frederiksbergs forvaltning overfor syge borgere.

Med trillefløjter blev der larmet op mod vinduerne i Rådhuset. Og der blev jublet og klappet, ikke mindst af Bitten.

Også andre, blandt andet fra Næstehjælperne var oppe og berette om syge borgeres ufattelige historier om turen gennem systemet.

Sidste indslag var det revolutionære, seriøse, muntre digt skrevet og fremført på mesterlig vis af den unge Harald Harald Nu på Frederiksberg.

Han fik kæmpe bifald. Han er blevet nærmest en huspoet for Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne, hvilket høres i hans nyeste digt, hvor han kommenterer på udviklingen i bevægelsen.

Også Bitten havde digtet – en rap som hun fremførte med musikunderlægning som afslutning på sin tale. Der er krummer i den dame. Læs Bittens Beat nederst på siden.

Medlemstallet i de to bevægelser vokser hele tiden, det samme gør aktiviteterne, antallet af lokalgrupper og nye Næstehjælper-caféer og det samme gør sammenholdet og styrken i bevægelsen. Alle kan melde sig til på facebookgruppen Jobcentrets Ofre og Næstehjælperne. Alle bliver med garanti mødt med hjertevarme.

Støt op om kampen!

Offentligt ansatte, privatarbejdende, syge og arbejdsløse – fælles kamp!


Link til begivenheden her
Se flere billeder fra demonstrationen her

BITTENS BEAT

Hvis du som borger render rundt helt sund og rask øjne lidt forgrædt arbejdsløs fad måske en smule træt – ja så synes du måske at ’nuften er væk og centeret for surt  – at det er fop at det er groft det’ for meget der’ for galt Hva’ si’r du?? Så du gerne en minister i slipset kvalt? Men det er nuts si’r jeg – det er peanuts si’r jeg – det er p  som i pis det er pa som i pir og P som i Ruth, fuldstændig slut.

Det er peanuts for tænk hvis du var syg, tænk hvis du blev syg, tænk hvis du var syg, det er forbudt at blive syg. For bliver du syg går det først rigtIgt galt, fornuftens velmagtsdage ræbende talt. Ikke et år ej heller to, knap kun et halvt tyve uger to, ja den er sgu’ knap så go’
Elleve-et-halvt K – er i gift er det for to. derouten er fysisk, psykisk, økonomisk, kosmetIsk-poetIsk,  og asocial. Du gik fra borger tIl unormal. Om du har gigt, cancer, tvist i din tarm, leddeløs arm, ryg der er brækket, sind der er flækket, scoliose, parkinsons, sclerose, hemiplegi og rasende livsallergi – du bliver ”hjulpet” så kontant – gerne 20 år konstant.
Pengene fLyder, som næsen de snyder. Flyder i foret og bliver brugt på alt andet end: de syge, de umyndiggjorte, de slappe, de svage, de udstødte, de stakkels forhadte, af samfundet forladte som langtIdsparkeres i jobcenter, og børn bliver voksne før tId.

Uden titel

Imens arbejder og arbejder og arbejder og arbejder de Kommunalt ansatte, lægekonsulenter, kvaksalvere, djøfere, mentorer, terapeuter, diætister, anden aktører, mindfulness- og coaching instruktører.
Kronede dage på ryg af de svage.
Bryggerierne, misbrugskonsulenter, psykologer og -atere, skilmisseadvokatere, ejendomsmæglere, kredit- og kreditforeninger, rockere, hashhandlere, hospitaler med kvaler og piller der passer til nasser i kasser.
Men der er håb for de håbløse, lys til de mørke, vand i din tørke og kurser i surser, Tænk dig rask, tænk dig fri, tænk dig fri for smerter. Tænk dig fri fra vej, bræk, ble, nedtur, kulde og Post-kommunal, TSD.
Vi har varmtvandsbassin, yoga, meditation, gåture og gå på vandet kurser, dække bord og lave kaffe kursus og meget mere. Hvilken fugl er du?
De “heldige” er mennesker med progredierende sygdomme, totalt nedslidte borgere, nogle på morfin, andre med svære lungelidelser, hjerneskadede, kørestols- og rollatorbrugere, plejehjemsbeboere,  terminale, psykisk samt fysisk udviklingshæmmede, mennesker ramt af svær sclerose, parkinson, hemiplegi – ”alle kan de arbejde, for alle er der håb”, men døden kommer før deres arbejdsmarkedsdåb.

Danmark, det er sat’me for meget

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 KPnet 6. april 2018

 

 


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater