Plejesektoren: Der er meget at slås for – og det gør vi

– Der er skrabet ind til benet. Det er kun gået en vej de seneste år – ned ad bakke. Vi er ikke udtaget til konflikt eller lockoutvarslede, men vores arbejde kører allerede på nødberedskab. Kamp og sammenhold er vores eneste middel til forbedringer. Sådan siger Dorthe, sosu-hjælper i Århus Kommune.

– Kommunen har netop skåret hjemmeplejens hjælp til toiletbesøg ned til 4 minutter på et helt døgn! Hvor er vi henne? Man har ned i mindste detalje besluttet, hvad vi må hjælpe folk med og præcis hvor mange minutter det må tage. Det står alt sammen i det såkaldte ydelseskatalog.

– Nu er det kvindernes egne omsorgsgen og samvittighed, der holder sammen på stumperne. For alt er presset. Alt. Tit har man ikke tid til at bruge de hjælpemidler, der skulle aflaste nedslidning og arbejdsskader ved tunge løft. Den stigende pensionsalder er helt urealistisk. Mange vil være tvunget ud inden – og dermed blive overladt til kontanthjælp inden pensionsalderen. Bare hvis det forsætter som det er nu. Hvordan så hvis arbejdsgiverne kommer igennem med forværring af forholdene?

Sådan er situationen ifølge Dorthe, ansat i hjemmeplejen i Århus Kommune , der berettede om den på et møde om Kvinder-OK-kamp-Social kamp.

Hun fortsætter:
– Det faglige system er pakket ind i regler, hvor fagforeninger og tillidsfolk f.eks. afkræves fredspligt. Men folk på gulvet, uden poster har en anden frihed, og kan tage initiativer, som fagforeningen ikke kan. Strejker og protester, som giver sammenhold og resultater.

Dorthe og hendes arbejdskollegaer har sagt fra og tidligere nedlagt arbejdet og gået i strejke for bedre forhold og vundet sejre. Men også erfaret, at der skal mere end en afdelings strejke til for at for alvor rykke forholdene. Derfor lyder opfordringen:

– Danmark er på vej mod et parallelsamfund – bestående af regeringen og befolkningen. Et regeringsindgreb er et absurd angreb. Hele Danmark må sige fra.

Se mere her
Kvindekamp – OK-kamp – Social kamp: Reportage fra et engageret debatmøde i Århus

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 28. marts 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater