Gør 4. og 10. april til strejke- og aktionsdage!

Solidariteten er stor med de offentligt ansattes OK-kamp. Aktioner, blokader og strejker – også på det private område – vil kunne omsætte opbakningen til handling og få afgørende betydning for udfaldet.

Stilladsarbejderklubben – opbakning til de offentligt ansattes OK-kamp

Med mindre konflikten udskydes, vil den varslede OK-strejke træde i kraft d. 4. april, og arbejdsgiverlockouten d. 10. april. Stat, regioner og kommune har med regeringen i ryggen erklæret krig mod de offentlige ansatte, og en stærk solidaritet mellem offentligt og privat ansatte og brugerne af de offentlige institutioner vil helt klart være nødvendig for at vinde.

Solidariteten får i disse dage mange udtryk, og en række støtteerklæringer er lavet fra klubber, arbejdspladser og fagforeningsafdelinger. Opfattelsen af, at det er en fælles kamp vinder stadig stærkere frem. Det ene år er det det private område, hvor øget arbejdstid presses igennem, det næste er det de offentligt ansatte arbejdere der står for skud. Arbejdspresset øges, mens lønningerne holdes ned under påskud af fælles interesser mellem arbejdsgivere og arbejdere.

Angrebet på de offentligt ansatte og deres arbejdsbetingelser er i bund og grund et angreb på den velfærd, der allerede er uhyggeligt nedbarberet og EU-tilpasset.

Lockouten betragtes af de fleste som et urimeligt magtmisbrug, og langt over flertallet af befolkningen bakker op om de offentligt ansattes krav.

Svaret til regeringen og deres regnedrenge i Moderniseringsstyrelsen må være at udvide kampen, så den udbredte solidaritet omsættes til praktisk handling gennem blokader og solidaritetstrejker, også på det private område. Dette vil vende styrkeforholdet fra en situation, hvor regeringen kan sidde roligt og lukke de offentlige institutioner ned, mens de tømmer fagforeningernes strejkekasser – og evt slutter det hele af med et regeringsindgreb til en samlet kamp mod velfærdsnedskæringer og politikernes bøllemetoder.

Både d. 4. april og d. 10. april vil være oplagte dage til at aktionere og strejke – og igen hvis et regeringsindgreb skulle komme. For både privat og offentligt ansatte.

Læs også

Gør 4. og 10. april til landsdækkende aktions-, demonstrations- og strejkedage – Fuld støtte til de offentligt ansatte
Udtalelse Arbejderpartiet Kommunisterne

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

KPnet 22. marts 2018


Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater