Nej tak til EU-militær: Oplæg ved Lave K. Broch i Folkebevægelsen mod EU – Oktober Radio Århus


Nej tak til EU-militær

Dagens radioudsendelse er et oplæg om EU-militær
Af Lave K. Broch i Folkebevægelsen mod EU i Århus fra den 22. februar 2018.

EUs egne militære organisationer har udviklet sig meget hurtigt i løbet af 2017, og ambitionerne står tydelige: Det handler om at danne en egentlig fælles hær for Unionen, med fælles uddannelse og fælles våbensystemer og fælles generalstab og øverste kommando placeret nede i Bruxelles.

Lave fortæller bl.a.: “Den militære udvikling betyder, at Danmark vil stå meget alene i EU, efter at Storbritannien forlader EU. Vi vil komme under et pres for at give EU magt især på forsvarsområdet, og Danmarks egen udenrigsminister Anders Samuelsen har kaldt vores forsvarsforbehold mærkeligt. Men det er netop et meget vigtigt forbehold. Danske soldater skal aldrig træde i EU-uniform og deltage i militære operationer under EU-flag. Vi skal ikke bidrage til EU’s støtte til våbenindustrien. Danmark bør i stedet forsvare FN-pagten og arbejde for fredsmægling i verdens konflikter. Vi bør holde op med at følge EU’s terrorliste og i stedet støtte Norges aktive indsats for fred.”

Nej til EU Militær!

HØR HELE UDSENDELSEN HER

KPnetavisenDette er en artikel fra KPnet.
Se flere artikler og følg med på

KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES 
– eller på FACEBOOK

Udgiver APK Arbejderpartiet Kommunisterne  – FACEBOOK

 

KPnet 25. februar 2017

 

Dette er en artikel fra KPnet. Se flere artikler og følg med på
KPNET.DK – NYHEDER HVOR DER KÆMPES – eller på FACEBOOK
Udgives af APK – Arbejderpartiet Kommunisterne

Ingen resultater